DŽAFEROVIĆ NAPAO VUČIĆA: Dodik otkrio šta je pozadina napada

Tanjug

08. 02. 2022. u 16:30

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da napad Šefika Džaferovića na predsednika Srbije Aleksandra Vučića dolazi u trenutku kada zna da Željko Komšić, mimo odluke Predsedništva BiH, ide u posetu južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji.

ЏАФЕРОВИЋ НАПАО ВУЧИЋА: Додик открио шта је позадина напада

Foto: Printskrin/HappyTV

- S tim da Komšić ide tamo kao u posetu državi, što je direktan prst u oko i Srbiji i Republici Srpskoj i celom srpskom narodu i nije u duhu dobrosusedskih odnosa - rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

On je istakao da je Srbija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, što znači svih aneksa tog sporazuma od kojih je jedan i Ustav.

- Ako predsednik Srbije izrazi zabrinutost što se krše prava Republike Srpske data Aneksom 4, to nije mešanje u unutrašnja pitanja BiH već legitiman politički nastup predsednika Srbije - naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, i pored više puta jasno izrečene poruke da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, u Sarajevu ne splašnjava kampanja protiv Srbije koju optužuju svaki čas za nešto, a sad, kaže, šalju i Komšića na Kosovo i Metohiju.

- Danas je na optuženičkoj klupi Srbija, sutra će biti Hrvatska. Pitam se sa kim muslimani žele da žive u BiH i da li je to ta dobrosusedska politika za koju se lažno zalažu - zaključio je Dodik.

Džaferović je ranije danas optužio predsednika Srbije da se meša unutrašnja pitanje BiH.

Vučić se, naime, u sinoćnjoj emisiji „Ćirilica" na TV Hepi osvrnuo i na sankcije Miloradu Dodiku i poštovanje Dejtonskog sporazuma i naveo da strance uvek pita što su dozvolili da se narušavaju pravila Dejtona

- Što ne vratite šumarstvo i zemljište RS. Po Dejtonu to pripada RS, i ne postoji slovo po kojem se može tumačiti drugačije. Kada ih pitate što to ne vratite, kažu mora da prođe pet, šest meseci, da je to procedura - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)