BRNABIĆ ODGOVORILA ĐILASU: Plate lekara su se poslednjih 10 godina povećale 79,3 odsto

Novosti online

03. 02. 2022. u 23:31

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom niza neistina koje je izneo Dragan Đilas, a tiču se plata zaposlenih u zdravstvu.

БРНАБИЋ ОДГОВОРИЛА ЂИЛАСУ: Плате лекара су се последњих 10 година повећале 79,3 одсто

Foto: Tanjug

Ona je poručila da su poslednjih deset godina plate lekara povećane skoro 80 posto.

- Izvinjavam se na dužem nizu, ali ova važna tema lepo pokazuje besramnost MM (Mašinskog mozga) Đilasa i ostalih mozgića. Prvo: plate lekara su se u poslednjih 10 godina povećale 79,3%! Plata medicinske sestre je danas veća od plate lekara opšte prakse dok je MM Đilas bio vlast!

Drugo: početna plata lekara sa specijalizacijom je 1.020 do 1.450 evra. Đilasu je ovo nepoznanica jer su u njihovo vreme specijalizacije bile praktično ukinute. Od 2014. odobreno je oko 10.000 specijalizacija. Danas se podrazumeva da mladi lekari odmah nastave sa specijalizacijom.

Jednostavno, nisu mogle da se finansiraju i sekunde RTS koje je Đilas preprodavao, Telekom koji je sponzorisao Velikog brata, SBB... i bolnice i specijalizacije za mlade lekare. Morali su da biraju šta će država finansirati i izabrali su sekunde i Velikog brata.

Što se tiče lekara opšte prakse, njihova primanja su 950 evra. Ako ste na njih mislili u vašem „planu“ (jer ste OPET zaboravili specijalizacije), velikodušno ste obećali povećanje plata od 50 evra. Divim se ambicioznosti vašeg plana! Njima 50 evra,a vama još 1-2 kluba u Premijer ligi! - poručila je premijerka Brnavbić na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)