SIMIĆ O POTEZU KURTIJA: Diskriminatorski odnos prema srpskim medijima

Tanjug

01. 02. 2022. u 00:17

POTPREDSEDNIK Srpske liste Igor Simić najoštrije je večeras osudio "diskriminatorski odnos prema srpskim medijima", nakon što je objavljeno da nije bilo mesta za medije na srpskom jeziku na konferenciji održanoj nakon sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa izaslanicima SAD i EU, Gabrijelom Eskobarom i Miroslavom Lajčakom.

СИМИЋ О ПОТЕЗУ КУРТИЈА: Дискриминаторски однос према српским медијима

Foto: Tanjug

- Kakvo sramno ponašanje prema medijima koji izveštavaju na srpskom jeziku! Mada, to je ujedno i odraz poštovanja prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Najoštrije osuđujem diksriminatorski odnos prema srpskim medijima! - napisao je Simić na Fejsbuku.

Simić je uz to podelio vest portala Kosovo onlajn, koji je objavio da na konferenciji nakon sastanka Kurtija sa izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, nije bilo mesta za medije na srpskom.

Kako navodi ovaj portal, na konferenciji za medije je prisustvovalo pet medija na albanskom, dok ostale, među kojima su bile tri medijske ekipe koje izveštavaju na srpskom, ljudi iz vladinog protokola nisu pustili zbog navodne epidemijske situacije.

BONUS VIDEO - NAŠA SVETINjA, MANASTIR VISOKI DEČANI: Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)