NISAM DIRAO DEVOJČICU: Postupak protiv vaspitača iz Niša počeo pred Osnovnim sudom

J. Ć.

18. 01. 2022. u 20:48

Vaspitač Dečjeg kulturnog centra iz Niša Vladimir P. (64), koji je optužen za nedozvoljene polne radnje nad petogodišnjom polaznicom te ustanove, negirao je u utorak krivicu pred Osnovnim sudom na početku postupka koji je zatvoren za javnost.

НИСАМ ДИРАО ДЕВОЈЧИЦУ: Поступак против васпитача из Ниша почео пред Основним судом

Vladimir P. radi u Dečjem kulturnom centru, Foto Privatna arhiva

- Pretres je održan, saslušan je okrivljeni koji je negirao izvršenje krivičnog dela. Sledeći pretres zakazan je za 21. januar, kada će biti ispitani svedoci, dok će veštaci dati svoj iskaz pred sudom tri dana kasnije - kaže Vladimir Rakonjac, portparol Osnovnog suda u Nišu.

Vaspitaču pred penzijom na teret se stavlja produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji, a tužilaštvo traži kaznu od najmanje tri godine zatvora. Optužnim predlogom, zatraženo je i da mu se zabrani obavljanje poziva vaspitača u određenom periodu, kao i da prilazi oštećenoj devojčici.

Sumnja se da je Vladimir P. devojčicu ljubio, dodirivao i njenom rukom dodirivao sebe po genitalijama. Slučaj je otkriven nakon što se devojčica poverila roditeljima, a potom je sve ponovila i pred timom psihologa i pedagoga, nakon čega je vaspitač priveden i zadržan. Nakon što je devojčica ispričala šta joj je vaspitač radio, na zahtev policije angažovan je Centar za socijalni rad. Stručnjaci centra su razgovarali sa devojčicom, koristeći metode i tehnike prilagođene za komuniciranje sa decom tog uzrasta, a kako bi se utvrdila autentičnost njenog svedočenja.

Ispitivanje devojčice u svojstvu svedoka zasad nije predloženo, a ukoliko bude zatraženo, ona će imati status posebno osetljivog svedoka, bez mogućnosti da se nađe "oči u oči" sa optuženim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije