KURTI ZAHTEVAO AKCIJU PROTIV RUSIJE! Oslanja se na NATO i Ameriku da suzbije "maligni uticaj" Moskve

Tanjug

31. 12. 2021. u 13:57

MINISTARKA spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc saopštila je danas da je, na zahtev premijera Aljbina Kurtija, donela odluku da proglasi ruskog zvaničnika u Unmiku za personu non grata zbog, kako tvrdi, njegove štetne aktivnosti kojom je narušena bezbednost tzv. Kosova.

КУРТИ ЗАХТЕВАО АКЦИЈУ ПРОТИВ РУСИЈЕ! Ослања се на НАТО и Америку да сузбије малигни утицај Москве

Aljbin Kurti / Foto Tanjug-AP

Gervala je na Fejsbuku navela da su institucije iz Prištine odlučne u borbi protiv, kako tvrdi, "malignog uticaja Ruske Federacije i njenih satelitskih predstavnika u regionu, koji za cilj imaju da potkopaju dostignuća (tzv.) Kosova i naših partnera, prvenstveno SAD, NATO i EU".

- (tzv.) Kosovo će nastaviti još bliže da sarađuje sa svojim međunarodnim saveznicima, posebno Amerikancima, Evropljanima i NATO, kako bi sprečili bilo kakve destabilizujuće napore Ruske Federacije u našem regionu - navela je Gervala.

Ona je dodala da je o odluci da ruskog zvaničnika proglasi za personu non grata obavestila nadležne institucije za sprovođenje zakona i relevantne organe.

Ministarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija objavilo na Tviteru da Priština stoji uz saveznike u delovanju protiv "zlonamernih akcija" koje, kako se tvrdi, ugrožavaju "nacionalnu bezbednost i ustavni poredak (tzv.) Kosova".

BONUS VIDEO: Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja