RUSIJA GLASNO PORUČILA PRIŠTINI: Ispunite svoje obaveze i nastavite normalan dijalog sa Beogradom!

Tanjug

23. 12. 2021. u 15:32

AMBASADOR Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da Moskva poziva Prištinu da prekine svoje neodgovorno ponašanje i nastavi normalan dijalog sa Beogradom.

РУСИЈА ГЛАСНО ПОРУЧИЛА ПРИШТИНИ: Испуните своје обавезе и наставите нормалан дијалог са Београдом!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Saglasan sam da je razlog za zastoj dijaloga između Beograda i Prištine nevoljnost privremenih institucija samouprave na Kosovu (i Metohiji) da vode ozbiljne razgovore. Polazimo od toga da briselski dijalog, organizovan u skladu sa rezolucijom Generalne skupštine UN, ima potencijal koji nije iskorišćen - rekao je ruski diiplomata.

Prema njegovim rečima, važno je da facilitatori i druge zainteresovane strane podvuku da vođe Albanaca treba da ispune svoje ranije obaveze, pre svega, one koje se tiču formiranja zajednice srpskih opština.

- Oglušavanje o ovu obavezu, šteti samoj Prištini i mi očekujemo da to shvate što je pre moguće - poručio je Bocan-Harčenko.

On je rekao da pokušaji Prištine da destabilizuje situaciju, uključujući i racije lokalnih policijskih specijalnih snaga na severu Kosova i Metohije samo stvaraju još više tenzija.

- Žao nam je što oni koji donose takve odluke ne razmatraju njihove moguće ozbiljne implikacije - kaže ruski ambasador.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna