SRPSKI NAROD JE KLJUČAN NA BALKANU! Orban održao maratonsku konferenciju: "Bosna se ne može stabilizovati bez bosanskih Srba"

Novosti online

21. 12. 2021. u 20:08

MAĐARSKI premijer Viktor Orban je na današnjoj maratonskoj konferenciji za novinare govorio o važnosti Srba i Srbije za stabilnost Evrope.

СРПСКИ НАРОД ЈЕ КЉУЧАН НА БАЛКАНУ! Орбан одржао маратонску конференцију: Босна се не може стабилизовати без босанских Срба

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Depositphotos

- Balkan se ne može stabilizovati bez Srba i bez Bosne, a Bosna se ne može stabilizovati bez bosanskih Srba. Srpski narod je ključan na Balkanu - rekao je Orban novinarima na konferenciji koja je trajala čak četiri sata.

Orban je govorio o svojim bliskim vezama sa Miloradom Dodikom, ali i o važnosti našeg regiona za Mađarsku, čija je južna granica udaljena 70 kilometara od granice BiH.

- Kada je počeo rat u Jugoslaviji, na desetine hiljada ljudi je prošlo kroz našu zemlju. Ako tamo dođe do sukoba, oni će se sljedećeg jutra pojaviti i u Mađarskoj - rekao je on.

Orban je govorio i o odbrani od korona virusa, ekonomskom rastu posle pandemije, kao i energetskoj krizi - ističući da bez korišćenja nuklearne energije nije moguća zaštita životne sredine.

Današnja konferencija nije prvi put da Orban zastupa interese Srbije pred Evropom, pre svega Briselom.

Tako je u julu ove godine objavio autorski tekst pod nazivom "O budućnosti Evropske unije" gde je u sedam tačaka izneo sopstveni plan za "spas" EU. Jedna od tih sedam tačaka je glasila "Srbiju treba primiti u članstvo Evropske unije"​

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)