NEDIMOVIĆ: Na izborima znate da ćete proći ko bos po trnju kad vidite da ta podrška o kojoj pričate ne postoji

Novosti online

16. 12. 2021. u 15:30

NE znam da li je došlo takvo vreme ili je moda, da neko ko na pošten način ni kućicu za kera nije napravio u svom životu, sada bezobrazno traži glas građana, ali i da upravlja džepovima sedam miliona ljudi, istakao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

НЕДИМОВИЋ: На изборима знате да ћете проћи ко бос по трњу кад видите да та подршка о којој причате не постоји

Foto Tanjug

- Jasno mi je da zbog toga ima sedam miliona razloga da bulazni, ali što je mnogo, mnogo je. Sada bi da sedam miliona sudbina ponovo kroji, kao da ih nije dovoljno gazio i to sve do gubitka njihovog dostojanstva, moralnog i ekonomskog. Da nije žalosno, bilo bi smešno i sit bih se ismejao na današnje izlaganje tzv. opozicionih eksperata i tobožnjih funkcionera nadležnih za poljoprivredu, koji se srećom za Srbiju, ništa ne pitaju. Propali bi svi skupa zajedno, pre nego što bi i zaseli u fotelje. Ako ništa, bar bi tržište tako reagovalo na njihove predloge i najave da se posle 75 godina, genijalnom odlukom, ipak vratimo u stanje posle Drugog svetskog rata i uvedemo komandnu ekonomiju.

- Državno propisivanje koliko će šta da košta, ko će da kupuje i  prodaje, koja će zemlja da izvozi u Srbiju, a koja ne, je bajka u koju ni u osnovci ne veruju, niti žele, što je još gore po vas. Gospodo, vašim revolucijama, genijalnim odlukama, potpisima čuvenim penkalima 2009. godine ste dali srpsko tržište na tacnu, pustili svu robu da bez taksi ulazi u Srbiju i sada sa takvim nebulozama izlazite pred građane. Dali ste nekolicini tajkuna, svima uveliko poznatih, ključeve srpskog tržišta, da haraju i odlučuju ko će da radi, a ko ne - dodaje Nedimović.

- Desetine hiljada malih i srednjih preduzeća je zatvoreno zbog tajkunskih korporacija, jer su ih pogubnim kooperantskim ugovorima uslovljavali i cedili dok nisu izdahnuli. Ponoviću još jednom, to nije bilo pre devet vekova, već pre samo devet godina. Sramota. Obavezali ste Srbiju međunarodnim sporazumima da pusti sve na svoje tržište, da posledica toga bude uništen  skoro svaki seljak, samo kako bi ste se vi dodvorili, kao najveći poltroni, Evropskoj uniji. Niti vam je to iko od njih tražio, niti je ikada ijedna zemlja nešto tako slično potpisala do dana današnjeg.

- Mi zato moramo da uvodimo nove mere zaštite, mi moramo da malo, malo pa intervenišemo na tržištu i sprečavamo kolapse koje su vaši potpisi omogućili. Mislite da bi vam ijedna ozbiljna zemlja dozvolila da im zabranite izvoz u Srbiju, a vi da njoj prodajete šta vam padne na pamet. Ne treba puno pameti, da se vidi koliki ste demagozi, koje jedino zanima nasilno otimanje vlasti. Na izborima znate i vi da ćete proći k'o bos po trnju kad vidite da ta podrška o kojoj pričate ne postoji ni u vašim mislima više. Da li stvarno mislite da je narod naivan kao crvenkapa, pa da veruju lepim rečima gladnog vuka. U našem slučaju gladnog i vlasti i para. Na veliku žalost, vama nikad dosta, ne vredi da uzmeš ni 619 miliona evra, oči vazda gladne - zaključio je Nedimović.

BONUS VIDEO - TUČA NA ĆUTINIM PROTESTIMA: Transparentom tuku blokiranog čoveka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije