TRI HITNA ZAHTEVA PREDSEDNIKA: Vučić rekao ministrima i direktorima javnih preduzeća šta očekuje

Novosti online

14. 12. 2021. u 19:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sednici vlade da je, prema poslednjim informacijama, bez struje još svega 0,38 odsto domaćinstava.

ТРИ ХИТНА ЗАХТЕВА ПРЕДСЕДНИКА: Вучић рекао министрима и директорима јавних предузећа шта очекује

Foto: P.Milošević

- Hitno saniranje u elektrani Nikola Tesla. Hitno vraćanje bloka B1 i vraćanje malenog bloka A u punu funkciju, ubrzavanje na povratku A4, A5 i A6 u Obrenovcu. Već smo rešili oko finansija, ali za svaki slučaj. Obezbediti dovoljan broj finansija unapred do kraja januara meseca, računajući najgori mogući scenario da ne bude bilo kakvih iznenađenja i da ne bude bilo kakvih problema - izjavio je predsednik.

Vučić je dodao da ostalih oko 99,62 odsto domaćinstava ima električni energiju.

- Neko bi rekao da je taj procenat veoma dobar imajući u vidu vremenske uslove - rekao je Vučić.

Kazao je da EMS prethodnih dana funkcionisao perfektno, bez ikakvih problema i čestitao direktorki tog preduzeća na tome.

- Naravno da niko nije bio iznenađen kada padne sneg i komunalne službe su najvećim delom veoma dobro obavile posao. Ali, ono što nam se dogodilo u enegetskom sektoru, blago je reći, bio je potpuni kolaps - naveo je Vučić.

Dodao je da je EMS uložio stotine miliona evra u popravljanje dalekovodne mreže visokonaposne snage.

Kazao je da je ostalo još da se uradi Vojvodina, Bor i delovi Beograda i da je za to potrebno do kraja 2028. godine još 700 miliona evra, kako bi u potpunosti imali obnovljenu mrežu EMS transmisionog sistema, i da to treba da uđe u program razvoja Srbija 2025-2028.

Čestitam EMS-u na izvanredno obavljenom poslu, poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)