VUČIĆ O ZAKONU O EKSPROPRIJACIJI: "Tražimo rešenje kojim bismo stavili taj zakon van pravnog prometa"

Novosti online

07. 12. 2021. u 12:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži način da se Zakon o eksproprijaciji stavi van pravnog prometa i da to bude u skladu sa Ustavom Srbije.

ВУЧИЋ О ЗАКОНУ О ЕКСПРОПРИЈАЦИЈИ: Тражимо решење којим бисмо ставили тај закон ван правног промета

Foto: Printscreen/Pink

Vučić je rekao da mu je jasno da se u narednih deset ni mesec dana ne može postići dogovor o tome kako taj zakon treba da izgleda.

- Neka se u budućnosti dogovaraju svi oni koji misle kako bi to trebalo da izgleda. Tražimo rešenje da se taj zakon isključi iz pravnog prometa i tražimo način kako da to izvedemo u skladu sa Ustavom Srbije - rekao je Vučić novinarima posle obilaska završnih radova na izgradnji zgrade BW Terraces i na fasadi Kule "Beograd".

Na pitanje da li se razgovara o izmeni dela zakona koji se odnosi na isplatu, odnosno da li će po tržišnoj vrednosti biti isplaćeni samo onima čija je imovina uknjižena, Vučić je kazao da se ne traže takva rešenja jer je, kako kaže, o tome nemoguće postići dogovor.

- Kako da isplatimo za nelegalne objekte? Ne tražimo takva rešenja, jer je oko toga nemoguće dogovoriti se. Kada dođu vremena u kojima nemoguća rešenja postaju normalna, onda o tome bolje da ne razgovaramo - rekao je Vučić i ponovio da će najkasnije do četvrtka ujutro izaći sa rešenjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

NESKRIVENO LICEMERJE ZAPADA I BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI: Važne tačke Vučićevog govora nakon jučerašnje vojne vežbe Vihor 2024