RADE ISTO ŠTO I ALBANSKI EKSTREMISTI: Petar Petković o blokadama - sutra bi sa Prištinom dogovorili da priznaju takozvano nezavisno "Kosovo"

Novosti online

04. 12. 2021. u 15:59

ČLAN Predsedništva SNS Petar Petković i Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, oglasio se povodom blokada i protesta širom Srbije.

РАДЕ ИСТО ШТО И АЛБАНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ: Петар Петковић о блокадама - сутра би са Приштином договорили да признају такозвано независно Косово

Foto: D. Z.

- Današnje blokade puteva u Srbiji u izvedbi agresivne manjine još jednom na plastičan način potvrđuju ispraznost i beskrupuloznost politike čiji je cilj da se Srbija po svaku cenu zaustavi u napretku i razvoju. Oni koji nisu umeli da grade puteve danas se pridružuju onima koji puteve blokiraju, i ta tragikomična situacija svedoči o razmerama gramzivosti, vlastoljublja i neodgovornosti dela srpske opozicije premaskirane u zaštitnike prirodne sredine - poručio je Petković.

Prema njegovim rečima, “Ko zna koliko je ljudi danas bilo onemogućeno da završi neodložne poslove zato što je grupica političkih ekstremista pomislila da je jača, pametnija i bolja od države i velike većine građana Srbije ponosnih na uspehe svoje države.”

- Srbija je, trpeljivošću prema malobrojnim ekstremistima, pokazala koliko je zaista demokratska zemlja, ali manjina ne sme da pomisli da će moći da trajno čitavu državu i sve njene građane drži kao taoce - rekao je on. - Da apsurd bude veći, danas se neko dosetio i da blokira put ka administrativnom prelazu Merdare, čineći navodno u ime Srbije i srpstva isto ono što albanski ekstremisti godinama raznim kriminalnim administrativnim merama čine sa druge strane prelaza kako bi naudili Srbiji i Srbima.

On poručuje da je “To još jedan pokazatelj da Priština i Kurti podržavaju blokade puteva i daju podršku delu srpske opozicije sa kojom bi se gotovo sutra dogovorili da Beograd prizna takozvano nezavisno "Kosovo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda