SEDAM I PO DECENIJA PRIJATELJSTVA SRBIJE I MEKSIKA: Predavanje Mirele Lončar na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada

J. S.

22. 11. 2021. u 22:03

OVE godine Sjedinjene Države Meksika obeležavaju tri velike godišnjice: pet vekova od pada astečke prestonice Tenočtitlan pod vlast Španaca, sedam vekova od osnivanja tog grada i dvesta godina od nezavisnosti Meksika.

СЕДАМ И ПО ДЕЦЕНИЈА ПРИЈАТЕЉСТВА СРБИЈЕ И МЕКСИКА: Предавање Миреле Лончар на Jутјуб каналу Културног центра Новог Сада

KCNS

Do 3. decembra u Arhivu Jugoslavije postavljena je izložba posvećena sedamdesetpetogodišnjici od uspostavljanja diplomatskih odnosa, tradicionalnog prijateljstva i saradnje koja se bazira na međusobnom uvažavanju i podršci Srbije i Meksika.

Msr Mirela Lončar, doktorantkinja sa Fakulteta političkih nauka, ove je godišnjice iskoristila kao povod da gledaocima Jutjub kanala KCNS predstavi politički sistem savremenog Meksika.

Prateći Hantingtonov pojam rastrgnute zemlje (torn country), među koje je on smestio Tursku, Rusiju i Meksiko, Lončar je postavila pitanje da li je Meksiko zaista rastrgnuta zemlja između pripadnosti zapadnoj i latinoameričkoj civilizaciji, ili smo na tragu da dokažemo da Meksiko ima svoju autentičnost? 

Predavanje Mirele Lončar na temu „Autentičnost političkog sistema savremenog Meksika" može se  pogledati  na  Jutjub kanalu KCNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)