VUČIĆ SE SASTAO SA PINTEROM: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou (FOTO)

Novosti online

17. 11. 2021. u 10:00 >> 11:37

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, zahvaljujući međusobnom razumevanju i poverenju , a posebno naglasio posvećenost premijera Viktora Orbana jačanju partnerstva.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ПИНТЕРОМ: Односи Србије и Мађарске на највишем нивоу (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, saopštila je pres služba predsednika.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili predstojećem polaganju kamena temeljca za deonicu pruge od Novog Sada do Kelebije, istakavši da je ovaj projekat, kao deo jedinstvene evropske železničke mreže i Koridora 10, od strateškog značaja ne samo za Srbiju i Mađarsku, već i za celu Evropu.

Ambasador Pinter je obavestio predsednika Vučića o napretku u rekonstrukciji srpskih škola u Mađarskoj, za šta vlada u Budimpešti izdvaja značajna sredstva, kako bi i na taj način doprinela unapređenju položaja srpske manjine. Zahvalivši mađarskoj Vladi na brizi za srpsku manjinu, predsednik Vučić je sa ambasadorom Pinterom razmotrio planove da se u Beogradu postave spomen obeležja značajnih ličnosti iz zajedničke istorije.

Dvojica sagovornika su razmotrili i druge zajedničke projekte, istakavši da je u interesu obe zemalje da visok nivo političkih odnosa obezbedi još veću ekonomsku saradnju.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ - Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (34)

SIMIĆ: Sve što je napisano u korist Srba u briselskom sprorazumu - mrtvo slovo na papiru