SELAKOVIĆ UĆUTKAO GERVALU ŠVARC U BRIŽU: Ministarka tzv. Kosova napala Srbiju, ministar izložio činjenice

Novosti online

15. 11. 2021. u 21:19

TAKOZVANA ministarka spoljnih poslova privremenih institucija samouprave u Prištini Donika Gervala Švarc pokušala je danas da zloupotrebi konferenciju "Razgovor o budućnosti Evrope – perspektive i uloga Zapadnog Balkana", koju je organizovao Evropski koledž u Brižu, ali je zanemela pred odgovorom šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića.

СЕЛАКОВИЋ УЋУТКАО ГЕРВАЛУ ШВАРЦ У БРИЖУ: Министарка тзв. Косова напала Србију, министар изложио чињенице

Foto: Novosti

Gervala Švarc je, između ostalog, Srbiju optužila za agresivno ponašanje prema Kosovu, BiH i Crnoj Gori, a ministar Selaković je zapitao da li je moguće da je država koja je tako opisana prva po rastu BDP i privlačenju stranih direktnih investicija u regionu.

Prema njegovim rečima, besmisleno je Srbiju optuživati da želi nestabilnost i rat, jer joj kao ekonomski najnaprednijoj zemlji regiona nestabilnost najmanje odgovara.

Srbija je, kako je objasnio publici, upravo najveći i najiskreniji zagovornik saradnje i ekonomske liberalizacije u regionu.

Foto: Novosti


Selaković je istakao i da je licemerno da se kao promoter dijaloga i evrointegracija  predstavlja neko ko ne poštuje potpisane obaveze, podsetivši da Priština godinama izbegava da sprovede Briselski sporazum koji je potpisan uz posredovanje EU.

Na konferenciji, čiji je moderator bila rektorka Evropskog koledža Federika Mogerini, učestvovalo je više predstavnika ministarstava spoljnih poslova sa zapadnog Balkana, i iznet je niz konkretnih predloga za ubrzanje procesa evrointegracija i unapređenje odnosa EU prema regionu, a u publici su bili studenti Evropskog koledža.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a