REAKCIJE NA DEMOLIRANJE PROSTORIJA SNS-a: "Vandalizam je direktna posledica politike Đilasa, Tepićeve i Jeremića"

Novosti online

11. 11. 2021. u 14:31 >> 15:01

U RANIM jutarnjim časovima u Zmajevu opoziciona struja izvršila je napad na prostorije Srpske napredne stranke.

РЕАКЦИЈЕ НА ДЕМОЛИРАЊЕ ПРОСТОРИЈА СНС-а: Вандализам је директна последица политике Ђиласа, Тепићеве и Јеремића

Foto: Novosti/Tanjug

Jovanov: Da su demolirali Đilasovu stranku kongresmeni bi pisali pisma

Potpresednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov osudio je vandalizam uz komentar da je takav čin direktna posledica politike Dragana Đilasa, Marinike Tepić i Vuka Jeremića.

- Osuđujem najoštrije ovakvo nasilje i ovakvo divljanje. Želim da istaknem da je ovo najdirektnija posledica političkog delovanja Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Marinike Tepić i svih onih drugih što u javnosti pozivaju na ovakve akcije. Pozivam državne organe da utvrde ko je ovo uradio i da prosto reaguju u skladu sa zakonom. Vidite da ovakva vandalska dela nikada nemaju osudu od strane onih koji faktički na svaki mogući način podstrekavaju svoje pristalice da ovakve stvari rade i želim samo da javno postavim pitanje: Šta bi se desilo da je neko demolirao prostorije Đilasove ili Jeremićeve stranke? Verovatno bi opet kongresmeni pisali pismo da se uvedu sankcije nekome u Srbiji. Prema tome, ovo je očigledno posledica političkog delovanja Marinike Tepić, Đilasa, Jeremića i ostalih. Kamen koji se baci na prostorije SNS je izleteo iz ruke Marinike Tepić, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i svih onih njihovih tviter psihopata koji pozivaju na građanski rat. To nije slučajno. Oni zaista žele sukobe, nestabilonost, krv, građanski rat. Pozivam policiju još jednom da istraži ko je to učinio i onda ti koji se vode rečima Đilasa, Marinike i Jeremića neka se zamisle jer niko od pobrojanih neće odgovarati za ova dela, nego upravo oni koji su ih za njih počinili. To je jedna perfidna politika gde oni guraju neke od svojih pristalica da se na ovakav način obračunavaju sa Srpskom naprednom strankom.

Orlić: Divljački napad posledica kampanje linča koju predvodi tajkunsko-mafijaski bivši režim

Član predsedništva SNS, Vladimir Orlić osudio je napade na prostorije SNS u Zmajevu.

- Divljački napadi na prostorije SNS jasna su posledica kampanje linča koju predvodi tajkunsko-mafijaski bivši režim, kako kroz svoje političko krilo, tako i po bezbrojnim medijima koje kontrolise. Inspirisani su pretnjama, nasiljem, stalnim pozivima na obračun i revanšizam, rečima da "svako ima da juri svog naprednjaka" koje saopštavaju visoki funkcioneri Đilasovog i Marinikinog preduzeća. Ti ljudi, potpuno obnevideli od pohlepe i želje za vlašću, odavno više ne razmišljaju o izborima kao metodu za političku borbu. Sve što umeju svelo se samo na golo nasilje usmereno protiv Aleksandra Vučića i SNS. Oni su jedini u Srbiji koji nasilje u politici podstiču, promovišu i nagrađuju, pa je potpuno jasno iz čije kuhinje nasilje prema drugim strankama dolazi. Samo su pogrešili u računici: pristojna Srbija, koja je uvek u ubedljivoj većini, ne uzmice pred vandalima i siledžijama. Baš kao što neće da se sklanja pred bahatim tajkunima i dokazanim lopovima - njihove pretnje i ogroman novac pristojne ljude niti plaše, niti impresioniraju.

Marković: Opozicija nema politički program, pa pokazuje mržnju prema Vučiću

Narodni poslanik Aleksandar Marković rekao je da ovakav čin ukazuje na to da opozicija nema nema politički plan te da im se cela politička platforma svodi na puku mržnju prema Vučiću.

- Nažalost, ovo je ko zna koji put da se lome i uništavaju prostorije Srpske napredne stranke širom Srbije. Smatram da su ovakvi vandalizmi direktna posledica atmosfere linča i mržnje koju generišu pripadnici dela opozicije koju predvode Đilas, Jeremić i ostali. Svakodnevnim pozivanjem na progon i linč svih političkih neistomišljenika, pogotovo onih koji se usude da javno podrže politiku predsednika države Aleksandra Vučića, oni pokazuju da nemaju nikakav politički program ili ideju, već im se cela politička platforma svodi na puku mržnju prema Aleksandru Vučiću. Nadam se da će nadležni organi pronaći počinioce, ali i nalogodavce ovog divljačkog čina.

Uništene SNS prostorije

 

Rajić: Cilj je da se od Srpske napredne stranke napravi legitimna meta

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost upozorava da se u opoziciji priprema atmosfera u kojoj meta više neće biti prostorije, već ljudi.

- Demoliranje prostorija SNS u Novom Sadu samo je kulminacija višegodišnje kampanje koja se vodi u tajkunskim medijima koju podržavaju i određeni pripadnici civilnog društva, kao i deo opozicije okupljen oko Dragana Đilasa. Njihov cilj je da se naprednjaci i SNS kako politička opcija u potpunosti izopšte kao legitiman faktor i da se naprednjaci dehumanizuju. Cilj je da se od SNS-a napravi legitimna meta za bilo kakvu vrstu napada - ocenjuje Rajić.

On dodaje da su dešavanja izuzetno zabrinjavajuća i da su isti oni koji su napadali prostorije, napadali i ljude.

- Sećamo se prošle godine kada je izvršen napad na parlament i prostorije Srpske napredne stranke takođe u Novom Sadu, tada u Stražilovskoj ulici, prebijen je i jedan član SNS-a. Sve ovo je, dakle, jedan kontinuitet i ja se bojim da će, ako ne bude oštrije reakcije pravosuđa, ta jedna ubedljiva manjina, ali vrlo agresivna, nastaviti sa ovom vrstom provokacija i izazivanja incidenata i da će sledeći put meta biti i pojedinci, a ne prostorije - kaže Rajić.

Rajić dodaje da je po njegovom mišljenju neverovatno da ovakvo ponašanje opozicije nije naišlo na adekvatnu reakciju Evropske unije.

-Ja sam pročitao novi izveštaj Evropske unije za ovu godinu i ni jedne jedine reči nema o tome šta radi deo medija, tajkunskih medija i deo opozicije koji su očigledno svojim uvredama, omalovažavanjem, konstantnim konstrukcijama, napadima na predsednika Vučića i njegovu porodicu, zapravo stvorili jednu atmosferu linča gde nije samo dozvoljeno, već je i poželjno za tu agresivnu manjinu da se na fizički način iživljava nad političkim protivnicima, konkretno u ovom slučaju nad Srpskom naprednom strankom - zaključuje Rajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (18)

VUČIĆ O GLASANJU ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI: Očekuju sigurnu većinu i hoće da zadaju udarac Srbima i Srbiji