MARKOVIĆ O KAMPANJI PROTIV SRBIJE: Željko Komšić nema šta da kaže, a Aida Ćorović divlja po gradu i baca jaja

Tanjug

10. 11. 2021. u 19:40

POSLANIK SNS Aleksandar Marković rekao je u Skupštini Srbije da se ovih dana vodi kampanja protiv naše zemlje, a da u tome prednjače mediji iz regiona.

МАРКОВИЋ О КАМПАЊИ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Жељко Комшић нема шта да каже, а Аида Ћоровић дивља по граду и баца јаја

Foto: Jutjub Printskrin

Marković je rekao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno predmet najgorih uvreda u zagrebačkim medijima, koji su, kaže, bukvalno uveli dnevnu rubriku - Aleksandar Vučić.

- Ne znam da li postoji još neka zemlja u kojoj je predsednik susedne države svaki dan glavna tema - kazao je Marković, koji razlog vidi u tome što naši susedi "očigledno ne mogu da se pomire s činjenicom da je Srbija iz dana u dan jača u svakom smislu".

On je dodao da u tom kontekstu treba posmatrati i poteze političara iz regiona, poput Željka Komšića, za koge tvrdi da je prekinuo intervju "zato što se novinar usudio da kaže da se lično ne slaže sa nekom formulacijom".

Marković je novinara pohvalio, navodeći da misli da je Tanjugov i poručio: "Svaka mu čast", uz opasku da lično smatra da je greška što je intervju s Komšićem uopšte pravljen.

Pojasnio je svoj stav time da Komšić u suštini nema šta da kaže, da ponavlja besmislice poput one da je RS genocidna tvorevina, a da Kosovo treba da bude nezavisno.

Marković, međutim, problem vidi u tome što i neki domaći mediji podržavaju takav narativ.

Komentarišući potez aktivistkinje Aide Chorović koja je gađala jajima mural Ratka Mladića u Njegoševoj ulici, Marković je upitao šta nije jasno u tome što je ona uhapšena.

- Ta Aida Ćorović je bila i poslanik i to na listi Demokratske stranke. A sad u slobodno vreme baca jaja po gradu. Ide i divlja po gradu i baca jaja i još se pita zašto je privedena. Pa u nekoj drugoj državi bi je poslali na posmatranje u adekvatnu ustanovu - rekao je Marković.

Zaključio je i da u “Đilasovim medijima” sve što je usmereno protiv Srbije i srpskih nacionalnih interesa dobija prostor i podršku, te da besomučna kampanja protiv Vučića ne čudi, jer "on je taj koji najsnažnije brani srpske nacionalne interese".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO NA POLIGON PEŠTER: Sve spremno za veliku vojnu vežbu (VIDEO)