POSLATA VREDNA DONACIJA U RUMUNIJU: Pomoć komšijama u borbi protiv virusa korona (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2021. u 11:47 >> 11:56

DANAS se u Rumuniju šalje vredna donacija u lekovima i kiseoniku.

ПОСЛАТА ВРЕДНА ДОНАЦИЈА У РУМУНИЈУ: Помоћ комшијама у борби против вируса корона (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Tanjug News Agency official

Vlada Srbije je ovu donaciju odobrila na inicijativu predsednika Vučića, a donaciju je ispratio ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

-Drago mi je što smo u ime Republike Srbije, a na inicijativu predsednika Vučića, u  mogućnosti da pošaljemo pomoć Rumuniji.

- Naše komšije Rumuni su sada u najtežem talasu borbe protiv kovida 19. U ovim kamionima se nalazi pomoć u lekovima i kiseoniku - rekao je ministar Selaković.

Ministar je podsetio da smo mi dobili donaciju vakcina u junu mesecu, a da je ovaj paket prilika da uzvratimo i da se zahvalimo na prijateljskom gestu.

- Današnja Srbija, koja se brže razvija i raste, u prilici je da pomogne ne samo sopstvenim građanima, već i građanima nama prijateljskih država, a Rumunija to svakako jeste.

Ministar je apelovao na građane da se vakcinišu.

Ambasadorka Rumunije je prenela pozdrave i zahvalnost predsedniku Vučiću, premijerki Brnabić i celoj Vladi Srbije na značajnoj donaciji.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: OTVARANjE NCR KAMPUSA U BEOGRADU: Prisustvuje predsednik Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)