PRETIO BOMBOM AMBASADI, A SADA SE KAJE: Švajcarsko tužilaštvo pokrenulo krivični postupak protiv Albanca

Tanjug

19. 10. 2021. u 10:55

ŠVAJCARSKO tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo iznude, pretnje i vređanja protiv lica koje je mejlom pretilo Ambasadi Srbije i visokim državnim funkcionerima Srbije, a autor mejla kaže da se kaje.

ПРЕТИО БОМБОМ АМБАСАДИ, А САДА СЕ КАЈЕ: Швајцарско тужилаштво покренуло кривични поступак против Албанца

Foto: EPA

Ambasadi Srbije u Švajcarskoj na jedan od zvaničnih mejlova u nedelju uveče upućena je elektronska poruka, u kojoj se preti samom diplomatskom predstavništvu zemlje, ali i rukovodstvu Srbije.

Inače, mejl adresa sa koje je stigla pretnja glasi na ime Denis Krasnići, a švajcarski dnevnik ga je, zbog zaštite podataka ličnosti, u svom tekstu krstio kao Fatmir.

U mejlu, uz uvredljive poruke srpskom narodu na nemačkom jeziku, uz brojne gramatičke greške, a koji je naslovljen "Prokleta đubrad, srpski narod", poručuje se:

- Ako i dalje budete pokušavali da napadate policiju na Jarinju kod Severne Mitrovice i sve dalje negativno, onda ćete videte šta će da se desi i sa kim sada imate posla. … ja ću gledati da u narednih 48 sati pošaljem bombu-pismo, koju ću sam napraviti i da Vas u Bernu i vaše pretpostavljene u Beogradu, svakog posebno ubijem bombom, vi ratnički raspoloženi…”.

Švajcarski dnevnik „20 Minuten“ stupio je u kontakt sa pošiljaocem, koji je odgovorio da ga je iznervirala situacija na Kosovu i eskalacije na severu.

On je rekao da je to učinio iz besa i žalosti zbog situacije na Kosovu i da nikome, navodno, nije hteo da preti.

Pošiljalac mejla kaže da se sada kaje što je napisao mejl.

Međutim, kajanje neće izbrisati ovaj čin, jer je tužilaštvo pokrenulo krivični postupak, potvrdila je Linda fon der Burg iz Saveznog tužilaštva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)