SRBI POBEDILI UPRKOS STRAŠNIM PRITISCIMA: Petković - Ispucali su preko 60 bojevih metaka dva dana pred izbore!

Novosti online

18. 10. 2021. u 10:18 >> 10:29

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas u Vladi Srbije istorijsku i odlučnu pobedu Srpske liste, ali i srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini

СРБИ ПОБЕДИЛИ УПРКОС СТРАШНИМ ПРИТИСЦИМА: Петковић - Испуцали су преко 60 бојевих метака два дана пред изборе!

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Pobeda je, podsetio je Petković, održana u najtežoj situaciji do sada, podsećajući na ponašanje ROSU na administrativnom prelazu Jarinje i Brnjak, a dva dana pred izbore upucali su Srećka Sofronijevića i ispucali preko 60 bojevih metaka na srpski narod.

- I pored svih pritisaka srpski narod je još jednom pokazao da slogom i jedinstvom mogu da učine sve - poručio je Petković.

- Uprkos svim pritiscima i teroru Aljbina Kurtija i Prištine, srpski narod i Srpska lista upeli su da ostvare značajnu, istorijsku pobedu. U trenutku kada nam je bilo najteže, kada su pokušali da nas slome i pritisnu, srpski narod je još jednom pokazao da slogom i jedinstvom može da bude još snažniji, posebno kada iza sebe imaju predsednika Aleksandra Vučića. Ovom pobedom smo zadržali svih 10 srpskih opština i zalog za formiranje Zajednice srpskih opština. To pokazuje i kolika je bila mudra odluka našeg predsednika da se izađe na izbore - izjavio je Petković.

- Srpski narod južno od Ibra veruje Aleksandru Vučiću. Ovom ubedljivom pobedom smo jasno pokazali da smo mi ti koji poštuju Briselski sporazum i sve ostale.

- Onako kako je bila snažna pobeda srpskog naroda i Srpske liste na jučerašnjim izborima, isto tako će da bude snažna poruka Srbije ukoliko se ne formira ZSO.

On je podsetio na sastanak koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao u Raški.

- Narod na Kosovu i Metohiji veruje svom predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji. U trenutku kada su naši ljudi na severu razmišljali da ne izađu na izbore, poslušali su svog predsednika, bez obzira koliko je bilo teško. On dobro razume sve naše ljude i da su hteli da reaguju srcem. Poslušali su predsednika i izašli masovno na izbore i šaljući poruku ne samo Aljbinu Kurtiju, ali i međunarodnoj zajednici, pogotovo onim ambasadorima i predstavnicima zemalja koji su podržali akciju upada na sever Aljbina Kurtija. Niko od tih ambasadora ni reč nije rekao za Sofronijevića ni desetine povređenih.

- Neka dobro razmisle oni koji su podržavali akciju Aljbina Kurtija, jer ne samo da je srpski narod izašao i podržao Srpsku listu, već su i Albanci kaznili Kurtija zbog njegove sulude politike koju je vodio - rekao je on.

Na Kosovu i Metohiji je posle jučerašnjih lokalnih izbora 17 opština dobilo gradonačelnike, dok će građani 21 opštine gradonačelnike birati u drugom krugu lokalnih izbora.

Kandidati Srpske liste su pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nije uspelo da pobedi ni u jednoj opštini u prvom krugu.

Na sajtu CIK-a su objavljeni rezultati prema kojima su u prvom krugu pobedili kandidati: Dečane (Alijansa za budućnost Kosova), Južna Mitrovica (Demokratska partija Kosova), Leposavić (Srpska lista), Lipljan (Demokratski savez Kosova), Novo Brdo (Srpska lista), Peć (Demokratski savez Kosova), Štrpce (Srpska lista), Suva Reka (Alijansa za budućnost Kosova), Uroševac (Demokratska partija Kosova), Zubin Potok (Srpska lista), Zvečan (Srpska lista), Đenaral Janković (Demokratska partija Kosova), Gračanica (Srpska lista), Ranilug (Srpska lista), Parteš (Srpska lista), Severna Mitrovica (Srpska lista), Srbica (Demokratska partija Kosova).

U drugom krugu gradonačelnici će biti izabrani u svim većim opštinama, osim u južnom delu Mitrovice i Peći, odnosno posle drugog kruga znaće se gradonačelnici Prištine, Đakovice, Orahovca, Gnjilana, Dragaša, Kline, Kamenice, Podujeva, Prizrena, Vitine, Vučitrna, Mališeva, Junika, Mamuša, Glogovca, Klokota, Istoka, Štimlja, Obilića, Kosova Polja i Kačanika.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK SA KOSOVA: Odjekuju rafali, Albanci pucaju po Srbima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest