SASTANAK SA MINISTARKOM SPOLJNIH POSLOVA INDONEZIJE: Predsednik razgovarao sa Retnom Lestari Prijansari Marsudijem

Novosti online

10. 10. 2021. u 13:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova Indonezije Retno Marsudi, a sagovornici su konstatovali da Srbija i Indonezija, još od vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih dele ideale i ciljeve nesvrstanosti, koji su u današnjem svetu i važniji nego ranije.

САСТАНАК СА МИНИСТАРКОМ СПОЉНИХ ПОСЛОВА ИНДОНЕЗИЈЕ: Председник разговарао са Ретном Лестари Пријансари Марсудијем

Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Marsudi, kao specijalna izaslanika predsednika Đoka Vidodoa na skupu posvećenom jubileju Pokreta nesvrstanih zemalja, uručila je Vučiću ličnu poruku Vidodoa, u kojoj, između ostalog, kaže da se "nada da će sastanak nesvrstanih u Beogradu učiniti konkretne korake u odgovoru na kompleksne izazove sa kojima se zajedno suočavamo", saopštila je pres služba predsednika.

Dvoje sagovornika su zaključili da treba obnoviti nekadašnje čvrste veze, koje su negovale vlasti u Beogradu i Džakarti i, s tim u vezi, utvrditi mehanizme za podsticanje saradnje.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija smatra Indoneziju važnim partnerom i zahvalio za principijelan stav Indonezije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, koji posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama. Takođe je rekao da Srbija podržava Indoneziju u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Predsednik Vučić je čestitao indonežanskom rukovodstvu na ostvarenim rezultatima u razvoju privrede i izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje, podsetivši na uspešne investicije kompanija iz Indonezije u Srbiji.

Vučić je uputio poziv predsedniku Vidodu da poseti Srbiju i podržao njegovu ideju da se arhiva Pokreta nesvrstanih zemalja iz vremena osnivanja 1961. godine nominuje za UNESKO listu svetskog nasleđa.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Otvaranje fabrike u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda