POKRIVAJU OZNAKU DRŽAVNOSTI: Vlasnicima vozila sa srpskim registarskim tablicama na KiM petak rok da preuzmu nalepnice

D. Z.

05. 10. 2021. u 00:16

VLASNICI vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se nalaze na području Kosova i Metohije, imaju rok do petka 8. oktobra da na administrativnim prelazima ili Centrima za registraciju preuzmu nalepnice za registarske tablice kojima će prekriti oznake državnosti.

ПОКРИВАЈУ ОЗНАКУ ДРЖАВНОСТИ: Власницима возила са српским регистарским таблицама на КиМ петак рок да преузму налепнице

Foto: Kosovo Online

Radi se o tablicama sa oznakama PR(Priština), PZ (Prizren), KM (Kosovska Mitrovica), koje se koriste samo na severu Kosova i Metohije jer su sporazumom iz 2011. godine ukinute u sredinama južno od Ibra i koje kosovske vlasti smatraju nelegalnim.

Inače, od ponedeljka ujutru je počeo da se primenjuje sporazum o registarskim tablicama, tzv. režim nalepnica na osnovu kojeg se na vozilima sa srpskim registarskim oznakama stikerom prelepljuju oznake državnosti, dok se takođe nalepnicom prekrivaju i oznake “RKS” na registarskim oznakama vozila sa Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni