EPILOG NAKON 11 DANA: Građani na severu KiM aplauzom dočekali vest o dogovoru i odlasku ROSU

Tanjug

30. 09. 2021. u 19:19

NAKON 11 dana protesta građana na severu KiM koji su blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak protestujući zbog odluke vlade u Prištini o probnim tablicama za vozila sa srpskim registarskim oznakama koja ulaze na KiM i dolaska specijalnih jedinica Rosu, vest o postignutom dogovoru u Briselu na prelazu Brnjak dočekana je aplauzom.

ЕПИЛОГ НАКОН 11 ДАНА: Грађани на северу КиМ  аплаузом дочекали вест о договору и одласку РОСУ

RAMPA Administrativni prelaz Jarinje, Foto Kosovo onlajn

 - Dočekasmo da se napravi neki dogovor, realan, konkretan, da se srpski interesi ispune, koje smo sve ovo vreme branili i po kiši i po suncu. Hvala Bogu, sve će biti uredu“, rekao je jedan od građana Miodrag Krčmarek, preneo je Tv Most.

Građani ističu da su branili svoj ostanak i opstanak i da nisu merili vreme, kao i da su bili odlučni da se ne povuku dok se ne donese rešenje kojim će biti zadovoljni.

 - Bili smo istrajni, vremenom smo sve više dobijali na snazi, i mogli smo još ovako da nastavimo dok god bi to bilo potrebno. Mislim da su se naša očekivanja ispunila i da to više nije potrebno - ispričao je Dragiša Jovanović.

Spremni da nastave borbu za opstanak na svojim ognjištima građani sa severa Kosova poručuju da će i ubuduće braniti svoje interese.

 - Mi smo istrajni u svojim zahtevima, uporni smo, čekali smo dok se ne ispune naši zahtevi i videćemo šta će biti dalje - rekla je Rada Milutinović.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

BONUS VIDEO - SRPSKA POLICIJA U MEĐUNARODNOJ AKCIJI: Zaplenjeno 2,6 tona kokaina, uhapšena 61 osoba u osam država

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)