"SLOVENSKI ŠTIT" - MOSKVA ŠALJE PVO SISTEME U SRBIJU: Oglasio se zamenik glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije

Novosti online

27. 09. 2021. u 16:55

ZAJEDNIČKE rusko-srpske vojne vežbe „Slovenski štit“ održaće u oktobru na teritoriji Srbije.

СЛОВЕНСКИ ШТИТ - МОСКВА ШАЉЕ ПВО СИСТЕМЕ У СРБИЈУ: Огласио се заменик главног команданта Ваздушно-космичких снага Русије

Foto: EPA

Kako je saopštio zamenik glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Jurij Grehov u intervjuu ruskom vojnom listu "Crvena Zvezda", Moskva će poslati u Srbiju svoje komplekse PVO.

On nije precizirao o kojim sistemima se radi, dok neki mediji pišu da su u pitanju "Pancir S".

Ranije su u okviru rusko-srpskih vežbi protivvazdušne odbrane „Slovenski štit 2019“ na teritoriji Srbije prvi put van granica Rusije učestvovale jedinice protivvazdušnog raketnog sistema S-400. U obuku su bili uključeni i raketno-topovski sistemi „Pancir S“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, kao i protivvazdušni raketni sistemi „Neva M1T“ i „Kub M“ vojnog vazduhoplovstva i PVO Srbije.

Nakon vežbi, srpska strana je kupila protivvazdušne sisteme „Pancir S1“. Kasnije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio o kupovini poboljšanog ruskog sistema PVO „Pancir S1M“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)