OVO JE MISTERIOZNA ŽENA PRONAĐENA NA KRKU? Hrvatska policija sinoć je dobila ključne informacije o ženi bez identiteta

Novosti onlajn

22. 09. 2021. u 11:10 >> 11:11

HRVATSKA policija u utorak uveče je od čeških kolega dobila informacije koje bi mogle rasvetliti ko je žena koja je 12. septembra nađena na nepristupačnom terenu u uvali Soline na otoku Krku.

ОВО ЈЕ МИСТЕРИОЗНА ЖЕНА ПРОНАЂЕНА НА КРКУ? Хрватска полиција синоћ је добила кључне информације о жени без идентитета

Foto HGSS PU Primorsko-Goranska

Ovu informaciju hrvatski mediji saznali su iz izvora u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Naime, s obzirom na to da ima nekoliko osoba istog imena i prezimena koje bi mogle odgovarati identitetu žene koja je nađena bez ikakvih isprava i s lakšim ozledama, hrvatska policija će kroz razmenu otisaka prstiju i drugih identifikacijskih podataka sa češkim kolegama utvrđivati identitet, te će tek nakon što to bude potvrđeno kriminalističkim tehnikama i metodama o tome obavestiti javnost.

Od trenutka kad je primila dojavu o ženi bez identiteta, hrvatska policija, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou prikuplja sve relevantne informacije o ženi nađenoj na Krku, koja je izvrsno govorila engleski i o kojoj pišu hrvatski i svetski mediji. Ta zagonetka, veruju u policiji, mogla bi biti rešena već danas, a imamo neslužbene informacije da bi se zaista moglo raditi o državljanki Slovačke.

- Mogu potvrditi da smo od svedoka dobili informacije o ženi. Prosledili smo ih hrvatskoj policiji i, ako je potrebno, pomoći ćemo u istrazi - rekao je glasnogovornik češke policije David Šon za češke medije.

Predeo na kojem je nepoznata žena pronađena u stvari je poluostrvo, nekih 200 metara ispod samog naselja Dobrinj, koji formira uvalu s popularnim šljunčanim plažama.

Pretprošlog vikenda, kada je pronađena, bilo je sunčano, a na Krku, iako je sezona gotova, bilo je još dosta turista. Policiji se, kako neslužbeno saznajemo, još nije javio niko ko traga za osobom. Policija je objavila i njenu fotografiju, tražeći pomoć građana, ukoliko je prepoznaju.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice