VLADA SRBIJE: Doneta odluka o Kosovu i Metohiji u skadu sa Rezolucijom 1244

Tanjug

21. 09. 2021. u 17:24

VLADA Srbije donela je danas odluku o osnivanju domova zdravlja u Zubinom Potoku i Zvečanu, a na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji u skladu s Rezolucijom 1244 SB UN omogućava vladi da ima sva prava i obaveze nad zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija

ВЛАДА СРБИЈЕ: Донета одлука о Косову и Метохији у скаду са Резолуцијом 1244

Foto V. Danilov

Vlada je danas donela i odluku o obrazovanju Nacionalnog komiteta za sprovođenje Konvencije za zaštitu kulturnih dobara u slučaju oružanih sukoba, na period od pet godina.

U radu Komiteta, po pozivu predsednika, mogu da učestvuju predstavnici nadležnih ministarstava, kao i istaknuti stručnjaci iz oblasti koja je predmet razmatranja.

Zadatak Komiteta je da daje predloge, mišljenja i stručna obrazloženja u vezi sa merama koje je potrebno preduzeti kako bi se Konvencija sprovela u potpunosti.

Takođe, Komitet promoviše svrhu i značaj Konvencije, razmatra i predlaže saradnju sa relevantnim institucijama iz inostranstva, međunarodnim organizacijama i nacionalnim radnim grupama istog ili sličnog profila u cilju razmene iskustava i primene dobrih praksi.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

VUČIĆ O IZJAVAMA KONAKOVIĆA: Misle da imaju moralno pravo da nam drže pridike