JOVANOV: Nema smisla da Đilas ikome drži predavanja o Kosovu i Metohiji - naročito ne Vučiću!

Novosti onlajn

19. 09. 2021. u 13:03

MILENKO Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, reagovao je danas najnovije izjave Dragana Đilasa na temu Kosova i Metohije.

ЈОВАНОВ: Нема смисла да Ђилас икоме држи предавања о Косову и Метохији - нарочито не Вучићу!

Foto: Arhiva

- Dragan Đilas je ponovo pokazao da je bahati tajkun koji ljude oko sebe doživljava kao nadničare u Multikomu, a kada se suoči se realnošću koja ga demantuje, onda se poput razmaženog derišta naljuti i neće više da se igra, kao da će bilo kome tako nauditi.

Posebno je zanimljivo da Đilasa izuzetno iritira svaki zahtev da govori o prihodima njegovih kompanija, iz vremena kada je bio na vlasti, i koje je sam prijavio nadležnim institucijama na 619 miliona evra. Postavlja se pitanje zašto i da li bežanjem od ove teme i sam Đilas pokazuje da je svestan šta je radio.

Najzad, nema previše smisla da Dragan Đilas drži predavanja bilo kome o Kosovu i Metohiji, a posebno ne predsedniku Vučiću. Najpre zato što je u vreme njegove vlasti Kosovo proglasilo nezavisnost, dobilo verifikaciju ocepljenja pred Međunarodnim sudom pravde, a žuta vlast je podizala granice i granične prelaze između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Sa druge strane, predsednik Vučić se u nemogućim okolnostima, nasleđenim baš  od Đilasa, borio i izborio da se broj priznanja lažne države smanji, da ne uđu u međunarodne institucije, a sve to nije dovelo do posledica po Srbiju, njen status i poziciju u međunarodnim okvirima.

Zato bi bilo bolje da Dragan Đilas govori o Mauricijusu. Uveren sam da o njemu više zna, da bi ga bolje čuvao i borio se za njega, nego Kosovo i Metohiju i da ga, najzad, za Mauricijus vežu mnogo jače emocije od onih koje gaji prema bilo čemu gde nema novca, ili interesa - izjavio je Milenko Jovanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)