VUJADINOVIĆ: Građani BiH znaju da je Srbija sigurna zemlja

Novosti online

14. 09. 2021. u 10:00

MILIMIR Vujadinović, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, oglasio se povodom najnovijih napada na Srbiju i njene institucije od strane članova Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

ВУЈАДИНОВИЋ: Грађани БиХ знају да је Србија сигурна земља

Foto: SNS

- Uzaludni su pokušaji da gospoda Komšić i Džaferović zaplaše građane Bosne i Hercegovine Srbijom, kao neprijateljskom zemljom, i tako ih drže zarobljene u prošlosti. Znaju građani odavno da su ljudi koji ih drže u prošlosti, poput njih dvojice, najveći neprijatelji njihove budućnosti. Pokazalo se da građani Bosne i Hercegovine vrlo dobro znaju da je Srbija sigurna i poželjna zemlja, za sve koji gledaju u budućnost i napredak regiona kao i za one kojima je potrebna pomoć, ma odakle oni dolazili i ma kako se zvali. Znaju da je Srbija sigurna i poželjna za sve osim za ljude ogrezle u kriminalu, pa i osumnjičene za ratne zločine, ma kojoj veri i naciji oni pripadali. Poverenje u Srbiju, srpskog predsednika Aleksandra Vučića i sve srpske institucije, su pokazali i građani Bosne i Hercegovine mnogo puta do sada, dolazeći u zdravstvene ustanove širom zemlje, obavljajući vakcinaciju ali i dolazeći da kao vredni radnici rade poslove na velikim infrastrukturnim projektima koji su u toku u Srbiji - rekao je Vujadinović.

- Da li se može reći da građani Bosne i Hercegovine imaju poverenja u Komšića i Džaferovića, kada su ove stvari u pitanju? Da li se može reći da su svi zločinci, bez obzira na veru i naciju isti pred sudovima zemlje za čije vođenje su odgovorni Komšić i Džaferović? Da li se može reći da se kriminalci, koji su između ostalog pokušali ubistvo srpskog predsednika u Srebrenici, osećaju nesigurno u Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da ih nikada nisu priveli pravdi? Na ova pitanja neka Komšić i Džaferović odgovore prvo svim građanima Bosne i Hercegovine. Na kraju, moraće Komšić i Džaferović prihvatiti i istinu da je Srbija, kao i druge velike svetske države, potpisnica i garant mirovnog sporazuma iz Dejtona, pa samim tim i garant opstanka Bosne i Hercegovine kao takve. Moraće prihvatiti i činjenicu da Srbija i njen predsednik, nikada neće ostaviti na cedilu i na milost i nemilost njima i sličnima, ni srpski narod a ni sve ostale u Bosni i Hercegovini kojima pomoć bude potrebna - zaključio je Vujadinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)