MINISTAR VULIN: Zabrinut sam za srpski narod, iza svega stoji Đukanović

Tanjug

04. 09. 2021. u 18:15

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je zbog dešavanja u Crnoj Gori zabrinut zbog onoga što može da se desi srpskom narodu, ali i svim građanima Crne Gore, te ocenio da iza svega ovoga stoji predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

МИНИСТАР ВУЛИН: Забринут сам за српски  народ, иза свега стоји Ђукановић

Foto: Z. Jovanović

Vulin je u izjavi za Tanjug podsetio da se patrijarh srpski Porfirije nalazi na teritoriji Crne Gore zajedno sa više vladika koji su državljani Srbije i dodao je je veoma zabrinut za sve ono što može da im se desi, te da je posebno zabrinut zbog onoga što može da se desi i srpskom narodu, ali i svim građanima Crne Gore.

- Neće se ovo zlo završiti na Srbima, neće se ovo zlo završiti tako što će neko napasti Cetinjski manastir. Ovo zlo će biti naneto svim građanima Crne Gore - rekao je Vulin i dodao da sa velikom zabrinutošću i iskrenim razočaranjem, strahom i zebnjom posmatra sve što se dešava na Cetinju.

Naveo je da je sve ovo što se dešava na Cetinju hronika najavljenih sukoba i nereda.

Dodao je da se, prema novinarskim izveštajima, na Cetinju trenutno nalaze i bivši direktor policije Crne Gore Veselin Veljović, a uz njega i nekoliko poslanika DPS-a.

- Navodno je, po novinarskim izveštajima i bivši predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković na Cetinju, sa njim je čak i Nenad Čanak koji tamo ko će znati u čemu učestvuje i šta pokušava da uradi ili kaže, kako da i on dodatno podbuni građane Crne Gore ne bi li jurišali jedni na druge, zbog čega sam zabrinut - rekao je Vulin.

Kako je ocenio, ovakva anisrpska histerija nije viđena od početka devedesetih godina.

- Ovo je nezabeleženo, ovakav stepen mržnje možda može da se poredi sa linčovanjem Aleksandra Vučića u Srebrenici - rekao je Vulin i dodao da se ovo nije moglo ni zamisliti.

Naveo je da ovo nema veze sa ustoličenjem mitropolita Joanikija i dodao da je i pokojni mitropolit Amilohije ustoličen na Cetinju, kao i mitropoliti pre njega.

- Nema govora da ovo ima bilo kakve veze sa mitropolitom Joanikijem, sa srpskim patrijarhom i Srpskom pravoslavnom crkvom. ovo ima veze sa željom da se Srbima pokaže da su nepoželjni i nepodobni, da moraju da napuste Crnu Goru ili bar da napuste srpsko ime i religiju - rekao je Vulin i istakao:

- Iza svega ovoga stoji predsednik Crne Gore koji će izazvati svaki incident i nemir kako bi homogenizovao svoje biračko telo i pokušao da se zadrži na vlasti. On svoju vlast izjednačava sa slobodom. On svoj ostanak na vlasti izjednačava sa svojim životom i kao što vidite, tako se i ponaša.

Vulin je istakao da Srbija sa ovim nema nikakve veze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije