ZAVRŠEN SASTANAK SNS I SPS: Dačić - Spremni smo da nastavimo saradnju!

Novosti online

03. 09. 2021. u 15:56

U SEDIŠTU Socijalističke partije Srbije održan je sastanak rukovodstava SNS i SPS posvećen nastavku saradnje dve stranke u realizaciji ciljeva državne i nacionalne politike, kao i pripremama za predstojeće izbore.

ЗАВРШЕН САСТАНАК СНС И СПС: Дачић - Спремни смо да наставимо сарадњу!

Foto: Printscreen

Obraćanje Ivice Dačića

Srpska napredna stranka spremna je za nastavak saradnje sa SPS-om saopštio je Ivica Dačić nakon sastanka.

- Razgovarali smo o ciljevima, politici, očuvanju Kosova i Metohije, nacionalnim interesima. Zajednička odluka, koju je i predsednik Vučić rekao na sastanku, da je on spreman za nastavak saradnje sa nama. Takođe, i mi smo spremni da nastavimo saradnju sa SNS - rekao je Dačić.

On smatra da je prirodno da se njihove dve stranke udruže s obzirom na to da i opozicija planira ujedinjenje.

- Kada je reč o međustranačkom dijalogu, 10, 11. septembra će biti nastavljeni razgovori sa strankama, a 17. sa evroparlamentarcima - dodao je predsednik skupštine i SPS.

Dačić je napomenuo da datum izbora nije nikakva tajna i da će oni biti održani 3. aprila naredne godine.

- Nema mnogo termina, da li će biti 3. ili koju nedelju pre ili posle, to je nešto što nas čeka. Nismo hteli 10. aprila na dan NDH da raspisujemo izbore. U opticaju su bli još neki datumi, ali smo procenili da je ovaj najpogodniji - rekao je Dačić.

- Kada su u pitanju izbori, mi smo utvrdili da je najbolje da se kandiduje jedan zajednički kandidat. Jasno je da ne planiramo da podržimo nekog sekretara ili potpredsednika, već predsednika SNS kao kandidata za predsednika Srbije. Međutim, ta tema nije bila danas na stolu, samo smo razgovarali o zajedničkom pristupu, a kakvu će formu taj pristup imati, nismo utvrdili do kraja.

Dačić je rekao da je u interesu Srbije da se saradnja dve stranke nastavi.

Na kraju obraćanja je rekao i da se sve dogovoreno odnosi i na njihove koalicione partnere, stranku "Jedinstvene Srbije".

 

Oko 16 sati u sednište socijalista na Studentski trg došli su Vučić, premijerka Ana Brnabić, potpredsednici SNS Aleksandar Šapić, Marija Obradović, Miloš Vučević, Milenko Jovanov i predsednik IO Darko Glišić.

U delegaciji socijalista su funkcioneri te stranke Branko Ružić, Dušan Bajatović i Predrag Marković.

BONUS VIDEO - JA SAM UBEĐEN DA JE VUČIĆ RAZOČARAN: Orlić duhovito odgovorio na reči Dragana Đilasa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)