POŽARE GASE I SRPSKI HELIKOPTERI: U Severnoj Makedoniji paklena ilindanska noć - vatrena stihija širom zemlje

Mladen Stančić - stalni dopisnik iz Skoplja

03. 08. 2021. u 19:01

U TEŠKOJ ilindanskoj noći, zahvaljujući profesionalnosti i solidarnosti vatrogasaca i građana i dalje nemamo povređenih ili ugroženih lica - objavio je predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev povodom dramatične borbe sa vatrenom stihijom koja je, pod enormno visokim temperaturama zahvatila celu zemlju.

ПОЖАРЕ ГАСЕ И СРПСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ: У Северној Македонији паклена илинданска ноћ - ватрена стихија широм земље

Foto Tanjug

Zaev je precizirao da dva helikoptera intenzivno učestvuju u gašenju požara, dodavši da se očekuje priključenje još četiri, i iz Republike Srbije, uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- U intenzivnoj smo komunikaciji i sa našim NATO saveznicima da nam isporuče pomoć saglasno uslovima na terenu. Trenutno je aktivno 13 požara, većina je lokalizovana. Kod Kočana vatra je pod kontrolom, a intenzivna je borba sa vatrom oko Starog Nagoričana, gde su usmereni ozbiljni kapaciteti u gašenju - objavio je Zaev.

Premijer je uputio apel za poštovanje odluke o zabrani kretanja u šumama:

- Ne idite u šume, budite pažljivi i odgovorni i da zajedno prevaziđemo ove paklene izazove. Materijalna šteta je nešto što ćemo zajedničkim snagama nadomestiti, ali sada najveća briga mora da bude - bezbednost - naveo je Zaev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba