VUČIĆ: Histerija tek dolazi u septembru i oktobru

Tanjug

27. 07. 2021. u 14:40

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji svi imaju pravo na svoje mišljenje i da mu je žao kroz šta prolaze novinari Ljiljana Smajlović i Nikola Tomić nakon stavova iznetih u emisiji Prve televizije, jer kako je rekao, za one koji ih napadaju nisu bili dovoljno opozicioni.

ВУЧИЋ: Хистерија тек долази у септембру и октобру

Foto: Tanjug

Na pitanje novinara da komentariše napade na Smajlovićevu i Tomića, Vučić je rekao da je naknadno pogledao njihovo gostovanje na pomenutoj televiziji da pritom nikoga nisu uvredili i ni o kome nišu ništa ružno rekli.

Ograđujući se da Tomića manje poznaje i da je, kako je rekao, koliko zna uvek pripadao "drugosrbijanskoj eliti", Smajlovićevu, odnosno njen rad poznaje odlično.

- Neretko sam mislio drugačije od nje, ali sam uvek smeo da joj to kažem kao što je i ona meni uvek smela da kaže, ako misli drugačije. Ona je istinski nezavisan novinar, ima svoj mozak i svoju glavu, ne plaća je vlada niti bilo ko spolja - rekao je Vučić.

Primetio je da je očigledno da u Srbiji može da postoji samo jedna apsolutna istina, koju nameću tajkuni i oni koji bi da pod skutima određene strane sile ostvaruju profit, političke i druge rezultate.

- Vređati samo zbog stava, zamislite da takvi upavljaju zemljom. Da se takva hajka vodi protiv Toimića i Smajlović... Šta su oni rekli netačno - upitao je predsednik.

Pošto je, kaže, vidi to da je glavno "hajde da saslušamo mene i Vulina", Vučić je ponudio da bude saslušan.

Ne bi, podseća, bilo prvi put.

Za sebe kaže da je "već bio dovoljno glup" da ode na poligraf zbog vetroparkova, iako to nisu uradili na Pajtić ni Udovički.

Ako treba, ističe, ponovo će ići na poligraf jer, kako kaže, "kada govorite istinu i kada ste čisti pred sobom onda svakog možete da pogledate u oči".

Jer, ukazuje, iza su rezultati poput Beograda na vodi, mostovi, autoputevi, putevima, brze pruge...

- Ta vrsta apsolutne istine koja je najčešće objektivna laž, kojima raspolažu njihovi mediji... Vi imate da vam u njiihovim medijima gostuju i prave vesti 12 radnika zaposlenih u firmi Đilasa. I nikome tu ništa nije čudno, iako toga nikada nije bilo u Srbiji - rekao je predsednik.

Mi istakao je, danas u Srbiji imamo političke stranke koje su pretvorene u firme.

Sve to je, kaže, počelo da ga zabavlja, jer ništa ne mogu da mu nađu ni da raspolaže mlijardama evra ni bilo šta drugo.

- Ustanovili smo da ste sve o mojoj porodici slagali, a histerija će tek da usledi u septembru i oktobru jer se približavaju izbori - rekao je Vučić, koji je primetio da je, na primer, on koga podržava 60 odsto građana Srbije neuporedivo manje gostovao na RTS-u nego Obradović koji ima jedan odsto podrške građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024