TRAŽIO SAM PODRŠKU I POMOĆ: Vulin na sastanku sa Cikotićem pokrenuo pitanje pokušaja ubistva predsednika Vučića u Srebrenici

Novosti onlajn

27. 07. 2021. u 14:38

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin na sastanku sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem zatražio je podršku i pomoć na utvrđivanju istine u vezi sa pokušajem ubistva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića pre šest godina u Srebrenici.

ТРАЖИО САМ ПОДРШКУ И ПОМОЋ: Вулин на састанку са Цикотићем покренуо питање покушаја убиства председника Вучића у Сребреници

Foto: Z. Jovanović

- Tražio sam podršku i pomoć kada je u pitanju pokušaj ubistva predsednika Vučića u Srebrenici pre šest godina, da vidimo dokle se stiglo i šta svi zajedno možemo da uradimo da se istina nađe - rekao je ministar Vulin na konferenciji za novinare u Zvorniku.

Kako je naglasio, ono što zanima njega i njegovog kolegu Cikotića je utvrđivanje istine.

- Ko je pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kada će taj neko odgovarati? To je ono što će pomoći i jednoj i drugoj zemlji, što nas sve zajedno čini sigurnijim i doprinosi većem poverenju jednih prema drugima - rekao je ministar Vulin.

Ministar Cikotić je rekao da je taj slučaj predat Agenciji za istrage i zaštitu, koja  jedina ima konkretnu ulogu u istrazi i čiji je direktor ministra Vulina i njegove saradnike na održanom sastanku upoznao da je slučaj aktivan i da ga vodi tužilaštvo Bosne i Hercegovine u saradnji sa agencijama koje su za to nadležne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni