NATAŠA KANDIĆ SREĆNA ZBOG SRAMNE ODLUKE VALENTINA INCKA: Pozdravila gest visokog predstavnika, pa ponovo napala Republiku Srpsku!

Novosti onlajn

23. 07. 2021. u 16:12

SRAMNU odluku visokog predstavnika u BiH, Valentina Incka, sa oduševljenjem je dočekala Nataša Kandić.

НАТАША КАНДИЋ СРЕЋНА ЗБОГ СРАМНЕ ОДЛУКЕ ВАЛЕНТИНА ИНЦКА: Поздравила гест високог представника, па поново напала Републику Српску!

Foto: Printskrin

Naime, ona je na svom Tviter profilu pozdravila odluku odlazećeg visokog predstavnika da nametne odredbe krivičnog zakona kojima se zabranjuje negiranje navodnog genocida u Srebrenici.

- Visoki predstavnik u BiH doneo je odluku o zabrani odobravanja, poricanja, umanjivanja ili opravdavanja genocida ili zločina protiv čovečnosti i ratnog zločina utvrđen pravosnažnim presudama - napisala je Nataša Kandić na Tviteru.

Kandić je na kraju iskoristila priliku da još jednom napadne Banjaluku, i dodala da će Republika Srpska sad "morati da povuče" izveštaj međunarodne komisije o stadanju svih naroda u Srebrenici.

Incko je odluku o nametanju krivičnog zakona BiH o zabrani i kažnjavanju negiranja navodnog genocida i veličanja ratnih zločinaca doneo u finišu svog mandata koji se okončava 1. avgusta.

Odluku je doneo samo nekoliko dana nakon što je Izveštaj Nezavisne komisije o zločinima na području Srebrenice, čiji je predsednik istaknuti stručnjak Gideon Grajf, stavljen na uvid javosti. U tom izveštaju svetski stručnjaci su argumentovano zaključili da se na području Srebrenice nije dogodio genocid tokom poslednjeg rata.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)