MAFIJI ĆEMO ODSEĆI GLAVU: Predsednik Vučić - Pokazaćemo im da je država jača!

Novosti online

22. 07. 2021. u 15:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas, u obraćanju građanima Knića, da će Srbija biti pod velikim pritiskom u narednom periodu, spolja zbog KiM i RS, a unutra zbog mafije koja je digla glavu.

МАФИЈИ ЋЕМО ОДСЕЋИ ГЛАВУ: Председник Вучић - Показаћемо им да је држава јача!

Foto A. Stanković

- Srbija će biti pod velikim pritiscima kako spolja zbog Kosova i RS, tako i iznutra jer je mafija digla glavu pomisleću da može da upravlja državom. Mafiji ćemo odseći glavu i pokazati da je država jača - poručio je on.

Vučić je kazao građanima da je čuo nešto najlepše što nije čuo u drugim mestima, a to je da je u poređenju sa 2016.u Kniću udvostručen broj novorođenih.

- Srećan sam zbog toga i molim da tako nastavite - naglasio je on.

Najavio je ulaganje ogromnog novca u izgradnju velepne sportske hale, koja će imati 500 mesta, a u kojoj će đaci srednje i osnovne škole moći da se bave sportom. Prema njegovim rečima radi se o investiciji od oko 5,3 miliona evra.

Takođe je, kako je preneo, dogovoreno da se u Knić uloži 147 miliona dinara u vodovod kako bi se rešilo pitanje snabdevanja vodom, i radiće se i kanalizacija.

Što se Šumadijske akademije tiče, kaže, sve što budu tražili Knićani, dobiće. Međutim, dodao je da najveći broj ljudi zasigurno interesuju putevi, te je preneo da je za 12 meseci određeno 110 miliona dinara za izgradnju lokalnih puteva.

- Sve pravce koje je predsednik opštine Srećko Ilić tražio biće urađeni - poručio je on.

Najavio je da će od 1. novembra krenuti izgradnja obilaznice oko Kragujevca koja Knićanima znači puno.

Takođe biće, dodaje, rađen put Vučkovice, spajanje do Mrčavejaca, nastavak brze saobraćajnice koja spaja sa Koridorom 11.

- Ako sve ovo ostvarimo, a počećemo odmah, računajući i renoviranje škole, to će biti veća ulaganja nego štosu bila u proteklih šest decenija - istakao je on.

Vučić je rekao da su građani Srbije zaslužni za to jer Srbija danas bolje stoji, ima više novca i mogućnosti.

- Pomozite da imamo mnogo dece,da vredi šta radimo. Ti putevi ostaju njima - naglasio je on.

Vučić je ocenio da će, kada sve bude urađeno, Knić ličiti na lepo švajcarsko ili austrijsko mesto.

Izrazio je nadu da će Knićani koji su otišli u inostarnstvo da se vrate i ono što su naučili i zaradili uložiti u Knić i srce Šumadije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

VAŽAN SASTANAK: Vučić danas sa DŽejmsom OBrajanom