IZ OSAM KUĆA SANJA O JEDINSTVU MUSLIMANA: Ko je Bisera Turković, ministarka spoljnih poslova BiH

E. V. N.

21. 07. 2021. u 10:13

PANISLAMISTA, žena od poverenja porodice Alije Izetbegovića, veza sa organizacijom "Muslimanska braća". Veruje da će se svi muslimani ujediniti u jednu - muslimansku državu što je i navedeno u "Islamskoj deklaraciji" Izetbegovića, a smatra da je RS genocidna tvorevina.

ИЗ ОСАМ КУЋА САЊА О ЈЕДИНСТВУ МУСЛИМАНА: Ко је Бисера Турковић, министарка спољних послова БиХ

Foto Tviter

Ovako se ukratko može opisati ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, koja ka Srbiji skoro svakodnevno šalje otrovne strelice, a čak je negativno reagovala i na donaciju vakcina iz Srbije BiH, rekavši da su neispitane. Početkom nedelje komentarisala je izjavu ministra policije Aleksandra Vulina o potrebi mirnog ujedinjenja Srba, istakavši da je to udar na BiH i namera da se ona komada.

Kao ambasador u Kataru svojevremeno se susrela sa duhovnim vođom Muslimanske braće Jusufom al Karadavijem, koji je pobegao iz Egipta, ušao u sukob sa režimima zalivskih zemalja, za kojim je bila raspisana međunarodna poternica i koji se nalazi na crnim listama zapadnih država.

Za vreme svog mandata u misiji Bosne i Hercegovine pri OEBS-u postala je poznata po pokušajima da ovoj međunarodnoj organizaciji preporuči da angažuju njenu ćerku Sermu Turković Hrle kao spoljnog saradnika, što joj nije pošlo za rukom. Kako tvrde izvori "Novosti", ministarka već mesecima lobira u SAD da član Kancelarije za borbu protiv terorizma pri UN iz BiH bude baš njena ćerka. Turkovićeva ovo radi samovoljno, bez dozvole Predsedništva BiH.

Njen sin, Ali Turković, radio je kao službenik Obaveštajno-sigurnosne agencije u Ambasadi BiH u Kataru, gde je Bisera bila ambasadorka. Rekla je da to nije nepotizam, već da je on obrazovan i kvalitetan čovek.

Nezvanično se pominjalo da je bila kandidat BiH za ambasadorku pri NATO, ali da nije prošla bezbednosne provere, baš zbog njenih veza sa islamistima.

Njena poznanstva dovode se u vezu sa imovinskom kartom ministarke. Ima dve kuće u Sarajevu, dve u Fojnici, jednu u Stocu, dva apartmana u Hrvatskoj i jedan u Australiji.

IZETBEGOVIĆ: GENOCID SRPSKE STRANE

Agresiju na BiH, genocid u BiH, etnička čišćenja učinila je srpska strana, da ne kažem srpski narod, ali kažem srpska strana, jer su to uvek pojedinci. To je bio kompletni establišment politički, verski, intelektualni, hiljade njih spremne da počine zločin nad komšijama i toga moramo biti svesni - izjavio je u utorak lider SDA Bakir Izetbegović i dodao da će šehidska krv očuvati BiH od pokušaja stvaranja "srpskog sveta, koji je drugo ime za veliku Srbiju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024