LAJČAK POSLE NOVE RUNDE DIJALOGA: Sastanak bio težak, danas smo postigli veoma malo

Tanjug

19. 07. 2021. u 18:47

SASTANAK delegacija Beograda i Prištine na viskom nivou bio je težak i pokazao je potpuno različit pristup dve strane, izjavo je danas visoki predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištne Miroslav Lajčak.

ЛАЈЧАК ПОСЛЕ НОВЕ РУНДЕ ДИЈАЛОГА: Састанак био тежак, данас смо постигли веома мало

Foto Tanjug

- Posledica toga je da smo danas postigli veoma malo -  rekao je on.

Lajčak je rekao da je razgovarano je o nekoliko razčlitih predloga, a da je jedini ishod o kojem danas može da izvesti da će se dijalog nastaviti.

- Strane su se saglasile da će glavni pregovarači održavati sastanke na mesečnom novou pod posredstvom Evropske unije, da će se rešavati aktuelna pitanja i pripremiti sastanci na visokom nivou u odgovarajućem trenutku - kazao je Lajčak.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premejer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti su se dogovorili da se sastanu u septembru.

- Za nas, Evropsku uniju, važno je da naglasimo da evropska budućnost Srbije i Kosova zavisi od normalizacije njihovih odnosa - naglasio je Lajčak.

- Zato očekujemo od obe strane da rade zajedno, da prevaziđu nasleđe prošlosti i reše sva nerešena pitanja - naveo je on.

Današnjem sastanku na viskom nivou prisustvovao je i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)