ALBANCI OTKRILI MRAČNE PLANOVE: Scenario upada na sever Kosova i Metohije!

Novosti online

07. 07. 2021. u 22:44

ZAMENIK samozvanog ministra odbrane lažne države Kosovo Šemsi Silja rekao je da je jedan od ciljeva ovog ministarstva da tzv. "Kosovske bezbednosne snage" postanu operativne snage za zaštitu teritorijalnog integriteta tzv. Kosova, prenosi Reporteri.

АЛБАНЦИ ОТКРИЛИ МРАЧНЕ ПЛАНОВЕ: Сценарио упада на север Косова и Метохије!

Takozvana vojska Kosova sve više sarađuje sa NATO / Foto EPA

Silja je spomenuo sporazum između bivšeg samozvanog "predsednika" tzv. Kosova Hašima Tačija i Kfora iz 2013. godine, rekavši da će sve dok ovaj sporazum važi, "(tzv.) vlada Aljbina Kurtija će to poštovati i biće u stalnom kontaktu sa Kforom“.

- To je sporazum između Kfora i bivšeg (samozvanog) predsednika Hašima Tačija gde je zapisano da je neko vreme zabranjeno da (tzv.) "KBS" bude na severu zemlje. Ali, o ovom pitanju je (samozvani) premijer Kurti razgovarao sa sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i sve dok je taj sporazum na snazi, bićemo u kontaktu sa NATO da bi (tzv.) "KBS" bio u tom delu - rekao je Silja za Kljan Kosova.

On je dodao da aktuelna vlast u Prištini radi kontinuirano na revidiranju ove odluke i da se nada da će jednog dana biti ukinuta.

- Uložićemo velike napore da taj sporazum ne bude na snazi kako bi se stvorila mogućnost da (tzv.) "KBS" bude na celoj teritoriji Kosova (i Metohije) - zaključio je Silja.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju