LAJČAK O DIJALOGU U BRISELU: Završeni razgovori eksperata Beograda i Prištine

Novosti onlajn

07. 07. 2021. u 18:01

SASTANAK ekspertskih delegacija Beograda i Prištine u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa završeni su u Briselu, izjavio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak koji je prisutvovao trilateralnom sastanku.

ЛАЈЧАК О ДИЈАЛОГУ У БРИСЕЛУ: Завршени разговори експерата Београда и Приштине

Foto Tanjug

Miroslav Lajčak je na zvaničnom tviter nalogu napisao da su završeni "opsežni i dubinski razgovori o čitavom nizu elemenata dijaloga - prethodnim postignutim sporazumima, tekućim pitanjima i sledećim koracima u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine".

-Svi smo se složili da nam predstoji još mnogo posla i da ćemo nastaviti, napisao je Lajčak.

Zajedničkom trilateralnom satanku sa Miroslavom Lajčekom prethodili su pojedinačni sastanci delegacija beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom EU.

Na agendi današnjih ekspertskih razgovara nalaze se pitanja formiranja ZSO, slobode kretanja, sudbina nestalih i energetika.

EU kao glavni posrednik u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, naglašava da je sastanak eksperata pripremni sastanak za novu rundu razgovora na viskom političkom nivou između predsednik Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenik kosovskih institucija, Aljbina Kurtija.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)