ŠTA JE ČANAK RADIO SA KURTIJEM? Sastanak političara iz severne i južne srpske pokrajine

Novosti online

28. 06. 2021. u 18:55

IZ Kabineta Aljbina Kurtija saopšteno je da je glavna tema današnjeg susreta Kurtija sa liderom LSV Nenadom Čanakom bila pitanje nestalih lica iz rata na KiM, a kako se njavodi, između ostalog govorilo se i o potrebi jačanja socijaldemokratije u regionu, novom dijalogu o statusu odnosa između Beograda i Prištine koji se zasniva "na jednakosti i uzajamnom priznanju"

ШТА ЈЕ ЧАНАК РАДИО СА КУРТИЈЕМ? Састанак политичара из северне и јужне српске покрајине

Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi i da su se dvojica sagovornika složili da Beograd treba da otvori arhive i pruži informacije o masovnim grobnicama koje se nalaze na "njenoj teritoriji".

U saopštenju se navodi i da je Čanak rekao da je u posetu KiM poveo svog sina i nećaka, kako bi izbliza videli stvarnost u kojoj žive Srbi i Albanci, jer državna politika, prema njegovim rečima, ne predstavlja istinu narodu Srbije.

Ranije danas u saopštenju LSV navedeno je da su teme razgovora Kurtija i Čanka bile stanje u regionu i mogućnosti povezivanja na polju kulture, multijezičnosti i opšte saradnje.

Čanak je, kako je saopšteno iz LSV, pitao za sudbinu nestalih na Kosovu i Metohiji, a od Kurtija dobio odgovor da će se njegova vlada maksimalno angažovati za sve nestale bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

LSV je naveo i da je Čanak "dobio i snažna uveravanja da vlada ima nameru da brine o svim građanima Kosova (i Metohije), bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a