VUČIĆ SA PRIMAKOVIM: Jake duhovne veze srpskog i ruskog naroda

Tanjug

24. 06. 2021. u 09:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas rukovodioca Rošotrudničestva, ruske Federalne agencije za poslove ZND, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Jevgenija Primakova, sa kojim je razgovarao o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji dveju zemalja, ali i o ukupnim bilateralnim odnosima.

ВУЧИЋ СА ПРИМАКОВИМ: Јаке духовне везе српског и руског народа

Foto A. Stanković

Vučić i Primakov su se saglasili da su duhovne veze dvaju naroda čvrst osnov za razvoj odnosa na svim nivoima, kao i da svaka poseta nekog od ruskih zvaničnika dodatno osnaži našu saradnju, saopštila je pres služba predsednika.

Oni su zato ovom prilikom razmotrili predloge za širenje kulturne saradnje, poput redovne razmene izložbi i gostovanja pozorišnih i operskih predstava, kao i za saradnju na polju obrazovanja, koja podrazumeva i redovnu razmenu studentskih stipendija, uz povećanje njihovog broja.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost ruskoj državi i predsedniku Putinu, kao i ruskim umetnicima za pomoć u unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu. Takođe je istaknuta važnost podrške koju ruska strana izražava za očuvanje i zaštitu srpskoj kulturnoj i verskoj baštini na Kosovu i Metohiji u UNESKO i drugim međunarodnom forumima.

Dvojica sagovornika su razmotrili i situaciju u regionu Zapadnog Balkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije