OTVOREN KLASTER JEDAN: Premijerka Brnabić na pregovorima u Luksemburgu - Srbija nastavlja sa reformama!

Tanjug

22. 06. 2021. u 22:58

NA MEĐUVLADINOJ konferenciji EU i Srbije, kojoj prisustvuje premijerka Ana Brnabić konstatovano je da je otvoren klaster 1.

ОТВОРЕН КЛАСТЕР ЈЕДАН: Премијерка Брнабић на преговорима у Луксембургу - Србија наставља са реформама!

Foto: Tanjug

Međuvladina konferencija EU Srbija počela je nešto pre 21:30 u Luksemburgu.

Delegaciju Srbije pored premijerke čine i ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović, dok EU na sastranku predstavljaju šef diplomatije Žosep Borelj, komesar za proširenje Oliver Varheji i ministri zemalja članica Unije.

Ministri EU su se prijavili sa pitanjima koja se odnose na situaciju i pripremljenost Srbije kada je reč o svih šest klastera.

Premijerka Ana Brnabić je nakon večerašnje međuvladine konferencije u Luksemburgu izjavila da može da potvrdi da je otvoren klaster 1 o osnovnim vrednostima, koji je jedan od najznačajnijih u okviru nove metodologiji priključenja, kao i da je Srbija ispunila sve što se od nje očekuje i traži za otvaranje klastera 3 i 4.

Premijerka je istakla da Srbija nastavlja sa reformama s fokusom na vladavini prava i izrazila je nadu da će biti otvorena još dva klastera tokom predsedavanja Slovenije do kraja ove godine.

- Čuli smo od značajnog broja članica da će nam pružiti podršku, a ja sam garantovala da će ovakav napredak da se nastavi, jer sve ovo što radimo radimo zbog naše zemlje i građana Srbije - zaključila je Brnabić.

On je zahvalila Portugaliji na predsedavanju i podršci Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije