SRAMNA PROVOKACIJA ŠEFA HRVATSKE DIPLOMATIJE: Srbija mora da prizna genocid u Srebrenici ako hoće u EU

Novosti online

22. 06. 2021. u 22:13

HRVATSKI šef diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je da Srbija na svom putu prema EU mora da pokaže suštinski i održiv napredak u temeljnim područjima i da pokaže volju za ispunjavanje svih potrebnih kriterijuma.

СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА ШЕФА ХРВАТСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ: Србија мора да призна геноцид у Сребреници ако хоће у ЕУ

Foto: Iakovos Hatzistavrou / Pool via AP/Depositphotos

Nakon te izjave, zamaskirane floskulama koje se često mogu čuti iz Brisela, Grlić Radman je rekao šta se stvarno očekuje od Srbije ukoliko želi da napreduje na putu ka EU:

- U tom smislu gledamo na područje vladavine prava, pitanje nestalih osoba, prava žrtava rata, procesuiranje ratnih zločina, saradnju s međunarodnim krivičnim sudom, priznavanje genocida u Srebrenici, jačanje dobrosusedskih odnosa kako s članicama EU-a tako i onima izvan EU-a - rekao je Grlić Radman.

Podsećamo, Grlić Radman je i prošle nedelje izjavama provocirao Beograd.

On je na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC u Bratislavi apelovao na pet članica EU koje nisu priznale lažnu državu Kosovo da to što pre urade.

- Hrvatska potiče ostalih pet članica EU da priznaju (tzv.) Kosovo, jer bi to doprinelo stabilizaciji regije i samog (tzv.) Kosova - rekao je on.

Zanimljivo je da je Radman, odmah nakon što je pozvao na priznavanje nezavisnosti lažne države, rekao da je za stabilnost regiona ključno poštovanje teritorijalne celovitosti država!?

- Teritorijalnu celovitost država Balkana treba očuvati i poštovati, dakle bez prekrajanja granica, kako smo čuli zadnjih meseci kolanjem nekih famoznih non-pejpera, koji su bili usmereni u tom pravcu - rekao je Grlić Radman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri