HULIGANSKI "PIR" U VRTIĆIMA: Obdaništa "Gorica" i "Bajka" na Čukarici stalno na meti vandala (FOTO)

B.B.

22. 06. 2021. u 12:14

VRTIćI na Čukarici su ponovo na meti huligana. Proteklog vikenda upali su u dvorište obdaništa "Gorica" u Sremčici polupali ljuljaške, klackalice, ostavili prazne flaše od alkohola za sobom...Nedelju dana pre toga, opustišili su vrtić "Bajka". I tako gotovo godinu i po dana. Iako policija brzo reaguje, ruke su im vezane, jer su u pitanju maloletnici.

ХУЛИГАНСКИ ПИР У ВРТИЋИМА: Обданишта Горица и Бајка на Чукарици стално на мети вандала (ФОТО)

Uništen mobilijar

Prema rečima Biljane Gajić, direktorke Predškolske ustanove na Čukarici, dvorište je zaklonjeno sa ulice, tako da se ne vidi. Ona ističe da najčešće dolaze vikendom, divljaju, ruše, uništavaju sprave za igru dece. Materijalna šteta je ogromna, a jedan "pir" huligana košta i po 500.000 dinara.

- Dok je trajalo vanredno stanje, nijednom nisu upali u dvorište - ističe Gajić. - na vrtiću "bajka" smo nedavno sanirali krov, a oni se popnu, ostave gomilu smeća, fotografišu se i objavljuju na društvenim mrežama. Opština Čukarica će nam pomoći i postaviti zaštitnu mrežu. Veliku pomoć imamo i ode Grada, koji stalno obnavlja ono što je uništeno.

Gajić navodi da policija brzo reaguje, ali kako su u pitanju maloletna lica nema prostora za njihovu nadležnost. Policijska patrola je, tokom jednog vikenad, dežurala cele noći u vrtiću, kako bi na licu mesta privela počinioce. Ali, upali su maloletnici. Povodom najnovijeg huliganskog uništavanja mobilijara u ovim vrtićima, na "Fejsbuku" se ogalsio i Slavko gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu.

- Vikendom rušimo ono što teškom mukom pre toga obnavljamo i gradimo za naše najmlađe - napsiao je Gak. - I ne, kamere niti alarmni sistemi u ovim slučajevima vandalizma ne pomažu jer, policija koja odlično radi svoj posao i u najkraćem roku uvek izađe na teren zatekne maloletnike! Ovo je na nama! Na nama kao roditeljima koji uvek moramo znati gde su nam deca, s kim i šta rade i vaspitavati ih...Hajde da počnemo sa tim još danas! Zbog dece.

Od početka godine, Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, je predškolskim ustanovama odbrio 260 miliona dinara za tekuće popravke u održavanju objekata i opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri