NEDIMOVIĆ: Nijedan SSP koji ima veze sa Đilasom ne može biti dobar po Srbiju

Novosti online

19. 06. 2021. u 18:27

IZGLEDA da nijedan SSP koji ima veze sa Draganom Đilasom i njegovom klikom ne može biti dobar po Srbiju, kaže Branislav Nedimović, član Predsedništva Srpske napredne stranke i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

НЕДИМОВИЋ: Ниједан ССП који има везе са Ђиласом не може бити добар по Србију

Tanjug

- Loše sklopljenim Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju poznatim kao SSP su uništili srpskog seljaka, a danas bi sa još lošijom strankom iste skraćenice, SSP, da unište i svakog građanina Srbije. Najpre su uništili PKB simbol srpske poljoprivrede, kao i Budimku, Voćar i Srem Šid. Hiljade ljudi je ostalo tada bez posla, a srpskom agraru su pokidali žile kucavice i predali ga svojim tajkunima na veresiju.

- Sve smo to ipak uspeli da za nekoliko godina povratimo u život, obezbedimo vrhunske investitore koji su ponovo pružili priliku stotinama porodica da ponovo žive od tih istih preduzeća. Konačno, da znaju da to što proizvedu imaju kome da prodaju. Sva njihova bezidejnost i neznanje koje ih je obuzelo se najviše videlo danas u Blacu - ističe Nedimović.

- Mislili su da je to ono napušteno Blace koje su nam ostavili isto mesto, ali je istina zapravo potpuno drugačija. Danas je Blace mesto koje je postalo simbol uspešnih projekata koji su zaživeli upravo od tih istih subvencija koje dajemo u rekordnim iznosima, kako nikada ranije nije bio slučaj. Desetine novih traktora, hladnjača i prerađivačkih kapaciteta su podignuti bilo uz pomoć nacionalnih subvencija, bilo uz pomoć IPARD-a, koji uzgred budi rečeno nisu godinama mogli ni da pokrenu, a kleli su se u tu istu Evropsku uniju kao ključ srpske budućnosti.

- Neka samo nastave sa demagogijom, mi ćemo kao i do sada da radimo i otvaramo nove prilike za bolju budućnost srpskog seljaka i svakog drugog građanina Srbije - zaključio je Nedimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽIVELA VOJSKA SRBIJE, ŽIVELA SRBIJA! Moćan video sa vojne vežbe Vihor 2024