LONČAR ODGOVORIO ĐILASU: Koliko košta PCR test za ulazak na Mauricijus?

Novosti onlajn

17. 06. 2021. u 16:04

KAD u nekoj zemlji tajkuni počnu da se „brinu“ za narod i obične građane, da analiziraju kako će „obični“ građani da putuju, ili da letuju, to je obično znak da ta država ide u dobrom pravcu, da je narodu i građanima iz dana u dan sve bolje, a da se tajkunima koji su uz pomoć državne funkcije stekli milijarde, drma tlo pod nogama. Tako je danas i u Srbiji, navedeno je u odgovoru ministra zdravlja Zlatibora Lončara Draganu Đilasu.

ЛОНЧАР ОДГОВОРИО ЂИЛАСУ: Колико кошта ПЦР тест за улазак на Маурицијус?

Foto Tanjug

"Evo, naprasno se, posle 6 meseci, jedan tajkun koji je u narodu poznat po zgrtanju bogatstva koje se meri stotinama miliona evra, setio da je cena PCR testa u Srbiji visoka, i da treba da se smanji, kako bi građani mogli da putuju. Ne lezi vraže! 

Da li je po sredi briga o načinu ulaska u neke egzotične zemlje, poput Mauricijusa, ili je pak u pitanju nezadovoljstvo sospstvenom nebitnošću na političkom nebu Srbije, tek tajkun se danas, kada je u našoj zemlji virus korona merama države i odgovornošću građana stavljen pod kontrolu, naprasno setio PCR testiranja, i zapitao, javno, kako to da se toliko često testiraju građani Srbije?  

Srećom građani Srbije znaju da prepoznaju „tajkunsku brigu“ i pridaju joj adekvatnu, u promilima izraženu, pažnju i podršku. Jer građani Srbije dobro pamte nabavke vakcina ili nabavke sanitetskih vozila, preko 5 posrednika, po preplaćenim cenama u koje su se tajkunovi saborci ugrađivali po čuvenih „7%“,  baš  u vreme dok je Đilas radio marljivo na sopstvenom bogaćenju i zgrtanju miliona. 

Pamte građani i aparate koji su nabavljani isključivo i jedino za slikanje u toku kampanja, bez da su ikada posle korišćeni u zdrastvenom sistemu naše zemlje. Zdravstvenom sistemu koji je u vreme dok je na vlasti bio tajkun koji danas „brine“ o tome kako će građani putovati, doveden do ruba propasti, bez ijednog modernog i adekvatno opremljenog kliničkog centra, kakav je KC Niš, uskoro i KC Srbije, sutra KC Vojvodine i KC Kragujevac, bez novih, savremenih bolnica kakve su danas renovirani KBC-ovi ili bolnice u Batajnici i Kruševcu, bez savremene medicinske opreme i aparata, kakve su danas u našim bolnicama.

Ali, istine radi, tajkun Đilas je i tada brinuo o putovanju naših građana. Pa je tako vlast koju je predvodio građane slala u Tursku, na lečenje, po basnoslovnim cenama, umesto da je za samo deo novca koji je tajkun zgrnuo dok je vladao, namenila nabavci aparata poput  "Gama" noža ili "X" noža za neku od naših zdravstvenih ustanova, i tim istim građanima obezbedila da se leče ovde, u svojoj zemlji. Danas se građani na "X" nožu ili "Gama" nožu leče u svojoj zemlji, besplatno...

Tajkun Đilas je brinuo i o putovanju zdravstvenih radnika, lekara koji su u vreme Đilasove vlasti masovno napuštali zemlju i putovali isključivo u jednom pravcu, što dalje iz Srbije. Kako i ne bi, kad su u Đilasovo vreme lekari imali platu koja je bila niža od plata medicinskih sestara danas. Zato su morali da putuju u druge zemlje, da rade i zarade. A danas se vraćaju u Srbiju...

Građani Srbije danas putuju zbog toga što žele i imaju mogućnosti da putuju, usled ekonomskog napretka zemlje ostvarenog od 2014.godine. I u vreme pandemije, kada je najčešći uslov za putovanje potvrda o vakcinaciji, građanima Srbije su otvorena sva vrata, jer je u Srbiji dato već ukupno više od 5 miliona doza vakcina.

Ali neka tajkun Đilas nastavi da brine o putovanjima na egzotične destinacije. To mu je još jedino i preostalo...

Kolika ono beše cena PCR testa za ulazak na Mauricijus?", navedeno je u saopštenju Zlatibora Lončara. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)