Stros - Kan žrtva zavere?

G. ČVOROVIĆ

sreda, 18. 05. 2011. u 07:26

Строс - Кан жртва завере?
Uhapšeni direktor MMF Dominik Stros-Kan, u čiju krivicu ne veruju Francuzi, pod strogim nadzorom da ne bi izvršio samoubistvo

PARIZ
SPECIJALNO ZA “NOVOSTI”

VEĆINA Francuza, 57 odsto, prema anketi koju je izvršio gledani informativni televizijski kanal BFM, smatra da je uhapšeni direktor MMF-a Dominik Stros-Kan žrtva zavere! Suprotno misli 32 odsto ispitanih, dok se 11 odsto nije izjasnilo.

Stros-Kana su, u međuvremenu, uprkos njegovom protivljenju, ipak obukli u narandžasti zatvorenički kombinezon. Mnogi u Parizu smatraju da se, tako, nastavlja njegovo ponižavanje pred javnošću celog sveta, iako niko ne dovodi u sumnju obavezu da se tačno ispita šta se dogodilo kobne subote u apartmanu 2806 njujorškog hotela “Sofitel”.

Da nevolja po prvog čoveka MMF-a bude veća, zatvorski lekari i psiholozi su procenili da mu je potrebno striktno nadgledanje “da ne bi izvršio samoubistvo”. Ovo je uobičajena procedura, naročito kada je reč o poznatim ličnostima. Stros-Kana, zato, danonoćno nadgledaju kamerama, dok ga stražar obilazi na 15 do 30 minuta. Na obući nema pertle.

Pojavili su se i prvi glasovi iz saveta MMF-a koji traže njegovu smenu, ali to nije mišljenje svih članova.

Za to vreme, advokati Dominika-Stros Kana nastoje da pronađu slabe strane tužbe. Brat oštećene je, tako, izjavio da je ona tek pred televizorom, posle svega, kada se vratila kući, saznala o kome je reč. Iz hotela je, međutim, stigla informacija da tamo uvek ranije obaveštavaju svoje radnike o važnim ličnostima koje će biti gosti. Jedna od sobarica je tako saopštila da je, zbog toga, slika sa Stros-Kanovim likom bila okačena u garderobi spremačica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pjotr Cibukov

18.05.2011. 15:03

Ne verujem da je Sarkozi toliko lud da ga samoubije. Proci ce kao Seselj: pustice ga posle izbora.

pera

19.05.2011. 09:14

Koga briga sta misli Visijevska francuska. Slobodna ,jasna,promisljena i ozbilja Francuska je mrtva. Jalova ,frigidna, anksiozna Francuska pokazuje odredjene znake zivota ,ruzne strane zivota .Bice potrebne nove genaracije i nove ideje da povrate Francusku iz Hibernacije, u koju je zapala ,jos od ekonomske propasti u ratu za Americke teritorije, pa sve do fizickog unistenja generacija u Napoleonovim ratovima , i duhovnog kolapsa u danasnjici. A skim' je ratovala...