Dodiku pojačano obezbeđenje

S. MIŠLJENOVIĆ

24. 11. 2010. u 20:48

Republika Srpska: Policija odmah reagovala na nova preteća pisma predsedniku RS. Policija ne želi da iznosi podatke u javnost

BANJALUKA - Policija je pojačala bezbednost oko predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog pretnji koje su stigle na njegovu adresu, potvrdio je "Novostima" direktor policije RS Gojko Vasić.

- Bezbednost predsednika je, pre nekoliko dana, stavljena na viši nivo odmah po primanju preteće poruke. Kriminalistička policija već radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela i nadamo se da ćemo vrlo brzo imati pravu informaciju. Ono što nije dobro jeste da često, i kada se pronađu izvršioci ovih dela, zakonodavstvo sporo reaguje - kaže Vasić.

Prema njegovim rečima, bezbednost predsednika RS ne dovodi se u pitanje i policija RS je spremna da odgovori svim izazovima.

- Javnost treba da zna da policija kod ovakvih slučajeva reaguje odmah i podiže nivo bezbednosti, ali podatke ne iznosi kako bi sprečili podizanje panike - poručio je Vasić.

FRONT SVEBOSANSKA konvencija BiH je 29. januara 2009. godine donela odluku o formiranju Patriotskog fronta građana Severne Amerike. Na internetu za sada ne postoji adresa ove organizacije.

U Vladi RS je potvrđeno "Novostima" da su preteća pisma adresirana na ime Dodika bila česta i dok je bio premijer, a pogotovo je u BiH dolazilo do političkog previranja i napada iz sarajevske čaršije za ukidanje RS.

Poslednje pretnje smrću predsedniku SNSD Miloradu Dodiku uputio je 8. novembra "Patriotski front BiH" i poslao ih na adresu Glavnog odbora stranke. Poruka je stigla faksom i u njoj se navodi da će "najveći fašisti svih vremena za BiH i bošnjački narod u najskorije vreme biti ubijeni".

U poruci su takođe navedena i imena visokih funkcionera SNSD Nebojše Radmanovića, Nikole Špirića, Milice Marković i Dušanke Majkić. U poruci, koja je takođe poslata i na adresu lidera HDZ BiH Dragana Čovića, još se navodi: Nekada je bilo "uvijek Srpska, a BiH ako mora", a sada je: "nikad Srpska, BiH večna".

Pisci poruke takođe poručuju: "Čekaćemo vas u zasedama oko Sarajeva, na putevima Banjaluka - Beograd, na svim prilazima Banjaluci, na granici ka Srbiji, kao i Beogradu gde idete po mišljenje. Rat protiv dodikovaca i čovićevaca je hitan! Spremni smo s oružjem i stručnim vojnicima. Želimo što pre rat, kako bi bio okončan za nekoliko dana."

Preteća pisma koja su do sada dolazila na adresu novog predsednika RS bila su puna govora mrženje prezira prema srpskom narodu. U jednom od takvih pisama prošle godine, pristiglih na adresu tada premijera RS Milorada Dodika, a koje je potpisalo Udruženje muslimana Bošnjaka Alahovih ratnika (BUMBAR), predsedniku Vlade su pretili da će ga "poslati na Ahiret".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

LEKIC ,AMSTERDAM/ derv,,

24.11.2010. 21:49

oni koji prijete premijeru ,a bosnjaci su ili nije ni bitno sto su ,oni su najveci mrzsci svoga naroda ,.ko moze da prijeti dodiku koji je mnogo ucinio takodje za msulimanski narod da se taj narod osijeca dostajan na podruciju r srpske ,snaju li ti jadnici da bi hiljade muslimana stalo u zivi stit da pokazu da im dlaka ne fali odkada je dodik na vlasti ,dodik nije ni obavezan da putuje u sarajevo ,kao da mi ne mozemo slati pisma rejsu ili siladzicu ili lagumdziji ,to ne ide tako primitivci.