CNN: Bin Laden se krije u Pakistanu

Tanjug

18. 10. 2010. u 10:45

Vođa terorističke organizacije Al Kaida Osama bin Laden i njegov zamenik Ajman al-Zavahiri kriju se na severozapadu Pakistana, javila je američka televizija

KABUL - Vođa terorističke organizacije Al Kaida Osama bin Laden i njegov zamenik Ajman al-Zavahiri kriju se na severozapadu Pakistana, ali to negira pakistanski ministar unutrašnjih poslova, javila je danas američka televizija CNN.

Visoki zvaničnik NATO, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je toj televiziji da dvojica vođa Al Kaide žive u kućama, a ne u pećinama, u relativnoj udobnosti i da uživaju zaštitu lokalnog stanovništva i nekih pripadnika pakistanske obaveštajne službe.

Pakistanski ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik izjavio je danas da su slične informacije o prebivalištu Bin Ladena i Mule Omara ranije bile netačne, tvdeći da se njih dvojica ne nalaze na teritoriji njegove zemlje.

Malik je, međutim, kazao da svaku drugačiju informaciju treba dostaviti pakistanskim zvaničnicima kako bi mogli preduzeti hitnu akciju njihovog hapšenja.

Zvaničnik NATO je rekao da je Bin Laden proteklih godina živeo na više lokacija na prostoru od planinske oblasti Čitral, na dalekom severozapadu Pakistana, blizu kineske granice, do doline Kuram koja se graniči sa Tora Borom u Avganistanu, jednim od uporišta talibana u vreme američke invazije 2001. godine.

Čitava ova oblast zauzima površinu od više stotina kvadratnih kilometara i predstavlja najnepristupačniji deo Pakistana u kome žive nezavisna plemena nad kojima pakistanske vlasti nemaju kontrolu.

Zvaničnik NATO je rekao i da se lider talibana Mula Omar proteklih nekoliko meseci kretao između pakistanskih gradova Kveta i Karači.

On, međutim, nije želeo da kaže kako je NATO došao do informacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

miki

18.10.2010. 12:17

"On, međutim, nije želeo da kaže kako je NATO došao do informacija." Došli su do informacija, kao i za Ratka Mladića, i za njega "znaju" gde je.