Ajman Avad na slobodi

S. MIŠLJENOVIĆ

sreda, 10. 06. 2009. u 21:23

Ајман Авад на слободи
 Iz pritvora Imigracionog centra u Lukavici pušten bivši član ozloglašenog odreda "El mudžahid"

 BIVŠI pripadnik ozloglašene mudžahedinske jedinice "El-mudžahid", Ajman Avad pušten jeu sredu na slobodu iz pritvora Imigracionog centra u Lukavici, na osnovu naloga Suda BiH.
Avad je u Imigracionom centru bio pritvoren više od mesec dana, a uhapšen je 4. maja u Zenici, prilikom udružene akcije policijskih agencija u BiH, kada su hapšene osobe afro-azijskog porekla, koje su nelegalno boravile u BiH.
Sud BiH poništio je 2. juna rešenje Državne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana, kojim je bosanskohercegovačko državljanstvo ranije oduzeto Avadu. Ajman Avad, ili Abu Ajman bio je oficir za bezbednost u jedinici "El mudžahedin".
Dževad Galijašević, član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala, kaže, za "Novosti", da je Avad direktni učesnik najkrvavijih ratnih zločina na području BiH i najveće ime koje je bilo u Imigracionom centru u Lukavici.
- Ajman Avad je 1994. godine, ukazom Alije Izetbegovića, dobio čin kapetana i postavljen na dužnost komandanta za obaveštajno-bezbednosne poslove odreda "El mudžahedin". On je i sada obaveštajac i radi za sirijsku obaveštajnu službu, koja u BiH predstavlja "oči i uši" Irana - ističe Galijašević.

JAVNO O ZLOČINIMA
PO rečima Galijaševića, Avad, čije je ratno ime Ebu Ejmen, učestvovao je u zločinima na Ozrenu i od 1992. godine stalno je bio prisutan u odredu "El mudžahedin", čak i u vreme kad on formacijski nije bio ustrojen prema Trećem korpusu Armije BiH.
- Ajman Avad u filmu "Džihad u Bosni", koji je odred "El mudžahedin" snimio o vojnim operacijama na Vozućoj, govori o prirodi tih operacija, ističući ih i hvaleći. U toj akciji ubijeno je više od 150 Srba, odsečeno 65 glava, a čak je Haški tribunal kroz presudu Rasimu Deliću osudio te zločine, ali za njih niko nikada nije odgovarao - napomenuo je Galijašević.

Komentari (2)

Aleksandar

10.06.2009. 23:59

Pa da je bio SRBIN, sigurno bi bio osuđen na 850 godina za genocid i proterivanje albanaca sa Kosova - iako je bio u Bosni!!!!

Iredenta

11.06.2009. 17:56

Ovo vam prica sve o tome kakva je nazovi drzava Bih.Nikoga normalnog ovakve vijesti ne iznenadjuju.Isti ovakvi pa cak i gori sjede u sudu Bih.Neki od sudaca su bili i cuvari logora po sarajevu.Svi znaju za zlocine Zeljka Komsica ali za sada ga stiti funkcija.Nadamo se da ce jednoga dana NAROD Srpski presuditi svim ovim i slicnim zlocincima koji setaju SRPSKOM zemljom.