LONDON - Policija u Londonu uhapsila je 42 osobe zbog učestvovanja u neredima, koji su se dogodili u subotu uveče kada je u kvartu Totenhem zapaljena zgrada, dva policijska automobila i autobus.

Komandir policije Adrijan Hanstok izjavio je da je povređeno 26 policajaca.

"Dvojica su još u bolnici, a jedan ima teže povrede glave", rekao je Hanstok i naveo da su lakše povrede zadobila i trojica civila, prenosi Rojters.

Vatrogasci su jutros ugasili sve požare, a čitav kvart je i dalje blokiran kordonima policije kako bi forenzičari mogli da obave posao.

Neredi su izbili pošto se oko 200 ljudi okupilo tokom večeri u blizini policijske stanice u londonskom Totenhemu, kako bi izrazili protest zbog smrti Marka Dugana, koji je u četvrtak stradao u razmeni vatre s policijom, preneo je Rojters.

Policija za razbijanje demonstracija koja je poslata na teren gađana je flašama i raspoređena je severno i južno od policijske stanice kako bi rasterala gomilu.

Dugan, koji je u četvrtak ubijen u Londonu nalazio se u taksiju koji su zaustavili policajci, što je bio deo unapred planirane operacije. U razmeni vatre jedan policajac je prošao nepovređen, pošto je metak pogodio u njegov radio.

Totenhem je urbano područje na severu prestonice, najpoznatije po premijerligašu Totenhem Hotspuru.